ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

emporikossyllogosiglogo

Ν’ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Πληροφορηθήκαμε για τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που προτίθεται να «παραχωρήσει» στον Δήμο, η κυβέρνηση. Διαφωνούμε κάθετα με το συμπέρασμα του κυβερνητικού βουλευτή και του Δημάρχου ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των πολιτών.

Η κυβέρνηση παραχωρεί στον ιδιώτη το πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, το πάρκινγκ στο λιμάνι, τα λιμάνια Πλαταριάς, Συβότων, Σαγιάδας και τμήματα του παραλιακού τους μετώπου, ενώ για το Δρέπανο δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποιον ανήκει.

Παραχωρεί, επίσης, χώρο της χερσαίας ζώνης κοντά στα γηπεδάκια του τένις, για να εξασφαλιστεί πρόσβαση στη μελλοντική μαρίνα.

Για το τελευταίο, ειδικά, αναφέρουμε ότι προβλέπεται στα όρια των εγκαταστάσεων της μαρίνας, χώρος έξι στρεμμάτων για τη άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων. Αυτό θα είναι ζημιογόνο για τα καταστήματα και την εστίαση της πόλης.

Εμείς, τέτοια μαρίνα ούτε τη χρειαζόμαστε ούτε θα επιτρέψουμε να φτιαχτεί.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προωθεί, μέσω του ξεπουλήματος της χερσαίας ζώνης, σειρά «επενδύσεων» ανταγωνιστικών προς τις τοπικές επιχειρήσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο και σίγουρα ξένων προς τις λιμενικές δραστηριότητες, καθώς και φορολόγηση του δημόσιου αγαθού (παρκινγκ).

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει την θεσπρωτική κοινωνία, πόρτα – πόρτα και να διεκδικήσει όλη τη χερσαία ζώνη. Ας τοποθετηθεί δημόσια για τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της δημιουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων στη μελλοντική μαρίνα.

Καλούμε τους φορείς να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τις δυσμενείς εξελίξεις του ξεπουλήματος του τόπου μας.

Δεκέμβριος 2021

Το ΔΣ του ΕΣΗ