Εμπρηστικές επιθέσεις και στην Πάτρα

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πάτρα, με στόχο δύο υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και το υποθηκοφυλακείο της πόλης. Από τις επιθέσεις σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές, αλλά οι εκρήξεις προκάλεσαν αναστάτωση στις περιοχές που σημειώθηκαν.

Ειδικότερα, περίπου στις 3.20 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά, με τη βοήθεια εύφλεκτου υλικού, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στα υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς και της Μαρφίν, στην οδό Έλληνος Στρατιώτου. Από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές στα μηχανήματα και στην εξωτερική πρόσοψη των υποκαταστημάτων.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η τρίτη εμπρηστική επίθεση στο υποθηκοφυλακείο της Πάτρας, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Μιαούλη, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην εξωτερική πόρτα.

Και στις τρεις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πρόλαβε την επέκταση της φωτιάς στο εσωτερικό των τραπεζικών υποκαταστημάτων και του υποθηκοφυλακείου. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλεξαν στοιχεία από τα σημεία των επιθέσεων και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.