ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΕΓΧΟΡΔΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

DSC04871
DSC04871Το βράδυ του Σαββάτου (22 Φλεβάρη) μαθητές και καθηγητές των σχολών βιολιού και κλασικών κρουστών του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, έδωσαν μια συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Rieding, Bach, Haydn κ.α. στο χώρο του «Πάνθεον». Οι μαθητές παρουσίασαν τη δουλειά τους στο κοινό και έδειξαν την αγάπη και αφοσίωση που έχουν για τη μουσική. Το κοινό ήταν απόλυτα εξοικειωμένο με το είδος της μουσικής. Είναι γεγονός ότι το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας προωθεί την κλασική μουσική και φέρνει το φιλόμουσο κοινό της πόλης της Ηγουμενίτσας, καθώς και τους μαθητές πιο κοντά σε αυτά τα ακούσματα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους μαθητές του τμήματος κλασικών κρουστών, οι οποίοι παρουσίασαν έργα για ταμπούρο και μαρίμπα με τη συνοδεία πιάνου και κατέπληξαν με τη δεξιοτεχνία τους.
Η συναυλία έκλεισε με ένα κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούμενο από τον καθηγητή του βιολιού του ωδείου Κωνσταντίνο Λεοντάρη και τους συνεργάτες του Ανθή Ιωαννίδου (βιολί), Χριστίνα Καμινάρη (βιόλα) και Δέσποινα Σπανού (βιολοντσέλο), οι οποίοι εκτέλεσαν έργα του Haydn.
Οι μαθητές και καθηγητές του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν και άλλες ανάλογες συναυλίες, τόσο κλασικής, όσο και έντεχνης, λαϊκής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.