Ενοικιάζονται τα νησάκια των Συβότων…

SYBOTA_NHSAKIAΤέσσερα νησάκια της Ηπείρου, τρία από τα πανέμορφα νησάκια των Συβότων περιλαμβάνονται στη λίστα αυτών που οδεύουν προς ενοικίαση.

Πρόκειται για τρία στην περιοχή των Συβότων και πιο συγκεκριμένα το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα και το Πέρα Νησί, 270 στρεμμάτων στην Άρτα.

Όπως ανακοινώθηκε συνολικά σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες, που θα ενοικιασθούν έως 50 έτη και θα αξιοποιηθούν ώς τουριστικά θέρετρα, έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Ταμείου Ανδρέα Ταπραντζή.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 έως 3.000.000 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία.

Όπως είπε ο κ. Ταπραντζής, πριν προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών που απαιτούνται.

πηγή: epiruspost.gr