Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Κέρκυρας

altΤις βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για αλλοδαπό, ο οποίος με τηλεφώνημά του στο Κέντρο Άμεσης Δράσης δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση μαζί με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού κλήσης υπέδειξαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.

Προς εντοπισμό του κινδυνεύοντος σκάφους έσπευσαν τρία πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.- Ε.Α., ελικόπτερο Super Puma και C-130 της Π.Α., το Ρ/Κ «ΘΥΕΛΛΑ», το Ε/Γ θαλάσσιο ταξί «ΛΑΚΚΑ ΠΑΞΩΝ» και παραπλέοντα σκάφη.

Το παραπλέον Φ/Γ «ALEXADRA I» σημαίας Μάλτας εντόπισε το σκάφους 28 ν.μ. δυτικά των Παξών και παρέλαβε ασφαλώς 113 άτομα, τα οποία πρόκειται να μεταφέρει στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Κατά δήλωση των διασωθέντων αγνοούνται τρία άτομα τα οποία επέβαιναν στο σκάφος, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.