Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

elas

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές και δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας    εξαρθρώθηκε δομημένη και με διαρκή  δράση εγκληματική ομάδα,  η οποία είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών σε μη νόμιμους μετανάστες   και τη διευκόλυνση  της  παράνομης εξόδου τους από τη χώρα.

 Συγκεκριμένα,  συνελήφθησαν  σήμερα πρώτες πρωϊνές ώρες  στην Πλαταριά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας  τέσσερις (4) διακινητές (δύο υπήκοοι Ιράκ, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Αφγανιστάν), ηλικίας 45,22,35 και 21 ετών αντίστοιχα, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες (δύο υπήκοοι Ιράκ και δύο υπήκοοι Μαρόκου), οι οποίοι συνόδευαν τα δέκα (10) ανήλικα τέκνα τους.

Ειδικότερα, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 45χρονος διακινητής, υπήκοος Ιράκ   σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πλαταριά Θεσπρωτίας  να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού στο επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,   ο 45χρονος διακινητής  είχε μισθώσει κατάλυμα στο οποίο διέμεναν οι δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες  με σκοπό  τη μεταφορά τους  στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας  και την αναχώρησή τους για χώρα του εξωτερικού.

  Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν τρία κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης των ενοικιαζόμενων δωματίων  και για τα οποία προέκυψε από την έρευνα ότι:

  • ·        Για το πρώτο ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο  έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας είχε δηλωθεί κλοπή την 15-05-2011 στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού.
  • ·        Το  δεύτερο  ΙΧΕ αυτοκίνητο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού την 10-06-2011 ενώ  στο χώρο των αποσκευών του οχήματος βρέθηκαν  και γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
  • ·        Το τρίτο ΙΧΕ αυτοκίνητο έφερε κλεμμένες γερμανικές πινακίδες  κυκλοφορίας, ενώ και για το ίδιο το όχημα προκύπτει ότι έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα την 08-04-2011.

  Στην κατοχή των διακινητών και των λαθρομεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  συνολικά  δύο πλαστά διαβατήρια Τουρκίας, δύο πλαστά διαβατήρια Ρουμανίας, μία πλαστή ολλανδική ταυτότητα ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα των διακινητών.

Οι συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας ενώ τα  οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.