Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

elas

elasΣυνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τρεις (3) διακινητές και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα που μετέφερε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αλλοδαπούς από την Ελλάδα με σκοπό την προώθησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 55 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ, καθώς και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις διακινητές είχαν μεταφέρει με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τους μη νόμιμους μετανάστες, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό την προώθησή τους στην Ιταλία μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, οι διακινητές είχαν προβεί σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να πετύχουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών στο εξωτερικό ενώ  παράλληλα είχαν προμηθεύσει τους λαθρομετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι οι μεταφερόμενοι  θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους   το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ ο καθένας, με την άφιξή τους στην Ιταλία.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε επίσης ότι, ο ένας εκ των διακινητών είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Συνελήφθη, χθες (31-07-2012) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,  ένας 24χρονος   υπήκοος Τουρκίας, γιατί κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε  πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα, αντί του χρηματικού ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.