Εξελίξεις στα αποχετευτικά έργα Πλαταριάς – Συβότων – Βιολογικό Παραμυθιάς

kaxrimanisa

kaxrimanisaΟ Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέβη σήμερα σε ανακοινώσεις που αφορούν στην προώθηση προς ένταξη στο ΕΣΠΑ της μελέτης για την αποχέτευση Συβότων – Πλαταριάς και την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού, το αντίστοιχο έργο της Παραμυθιάς. 

Η μελέτη αποχέτευσης Συβότων – Πλαταριάς

Η  εξέταση του φακέλου της μελέτης για την κατασκευή αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού για την περιοχή Συβότων – Πλαταριάς- Πέρδικας Θεσπρωτίας, από την Ε.Δ.Α.  προωθείται κατά προτεραιότητα με εντολή του Περιφερειάρχη, όπως ανέφερε σήμερα ο ίδιος.  Κι αυτό γιατί όπως, είπε, στόχος  είναι, αν πληροί όλες τις προδιαγραφές, να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, ώστε στη συνέχεια να είναι από τα πρώτα που θα μεταφερθούν προς χρηματοδότηση στο νέο πρόγραμμα 2014-2020.

«Για την Περιφερειακή Αρχή, όλες οι μελέτες αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών που αφορούν τις παραθαλάσσιες περιοχές αποτελούν προτεραιότητα γιατί ενισχύουν τις υποδομές και βοηθούν  την ανάπτυξη του τουρισμού», τόνισε μεταξύ άλλων. Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή που είχαν για την εκπόνηση και ολοκλήρωση της μελέτης οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενώ το αίτημα για ένταξη της πράξης έχει υποβληθεί από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.

 Προς δημοπράτηση η  αποχέτευση – βιολογικό καθαρισμό Παραμυθιάς

 

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης και κατασκευής βιολογικού καθαρισμού της Παραμυθιάς. Το έργο, όπως είπε,  λόγω σπουδαιότητας και προκειμένου να γίνουν όλα σωστά και να μην υπάρχουν προβλήματα, ύστερα από αίτημα του Δήμου Σουλίου, θα κατασκευαστεί με την ευθύνη και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με  τη συνεργασία στελεχών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.