Εξιχνίαση έξι διαρρήξεων σε Άγιους Πάντες και Πλάτανο Φιλιατών

elas

elasΕξιχνίαση έξι  (6) διαρρήξεων σε  μονοκατοικίες και ξενώνα στις περιοχές Αγίων Πάντων  και Πλατάνου Φιλιατών Θεσπρωτίας

 Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ο 41χρονος Αλβανός δράστης

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων σε μονοκατοικίες και ξενώνα στις περιοχές Αγίων Πάντων και Πλατάνου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το  τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ως δράστης των παραπάνω κλοπών ταυτοποιήθηκε ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (16-05-2013) το απόγευμα στον Πλάτανο Θεσπρωτίας και ομολόγησε τις πράξεις του. Συγκεκριμένα,  αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον επίδοξο κλέφτη, τη στιγμή που είχε εισέλθει σε σπίτι, σπάζοντας το παράθυρο της κουζίνας,  χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι.

Από  την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι  ο 41χρονος  εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 26/04 έως 16/05/2013:

·        κλοπή σε ξενώνα στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων, ρουχισμό και ποτά.

·        απόπειρα κλοπής σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

·        κλοπή σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε τρόφιμα.

·        διάρρηξη σε  μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

·        κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου έκλεψε εργαλεία.

·        κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων και ποτά.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του ( modus operandi ), ο δράστης επέλεγε κυρίως μονοκατοικίες  και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό τους σπάζοντας τα τζάμια είτε παραθύρων είτε πόρτας,  στη συνέχεια  αφαιρούσε κυρίως  τρόφιμα και είδη ρουχισμού, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο χώρο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

 Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ  εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

 Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθες  (16-05-2013) το βράδυ, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του (μίας 27χρονης και ενός 31χρονου), μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τους δύο αλλοδαπούς, μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος της 27χρονης λαθρομετανάστριας εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 52χρονου ημεδαπού για πλημμελή φύλαξη οπλισμού και παράνομη οπλοκατοχή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για πλημμελή φύλαξη οπλισμού και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες (16-05-2013) το πρωί  προσήλθε ο 52χρονος στο Αστυνομικό  Τμήμα Κόνιτσας και κατήγγειλε ότι  άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αποθήκη που διατηρεί σε περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων και αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ιδιοκτησίας του, για την οποία είχε ληγμένη άδεια κατοχής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και προληπτικού της ρόλου, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες κυνηγετικών όπλων και εξοπλισμού:

  • Το όπλο φυλάσσεται πάντα στη μόνιμη κατοικία και διαμονή του ιδιοκτήτη, κλειδωμένο σε χώρο που παρέχει ασφάλεια. Ενδείκνυνται χώροι όπως μεταλλική ντουλάπα που ασφαλίζει ή οπλοβαστός, χώροι που καλύπτονται από συναγερμό ή κάμερα ασφαλείας.
  • Η φύλαξη του όπλου, σε αγροικίες, οχήματα και λοιπούς χώρους που δεν πληρούν επιβαλλόμενους όρους ασφαλείας, απαγορεύεται.
  • Η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι αδύνατη σε οποιονδήποτε άλλο πλην του κατόχου, και ιδιαίτερα σε παιδιά.
  • Το όπλο πρέπει να φυλάσσεται σε τέτοια κατάσταση, ώστε να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει, να είναι «λυμένο», εντός θήκης και να έχει πάνω του μια κλειδαριά σκανδάλης.
  • Τα πυρομαχικά (φυσίγγια) του όπλου φυλάσσονται σε ξεχωριστό μέρος από το όπλο.
  • Κατά τη διέλευση εντός κατοικημένων περιοχών, οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων υποχρεούνται να φέρουν το όπλο, κενό, λυμένο και εντός θήκης.
  • Απαγορεύεται η παραχώρηση του όπλου σε άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με άδεια θήρας.
  • Για την πώληση ή δωρεά του όπλου απαιτείται άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.
  • Η απώλεια, κλοπή ή καταστροφή του όπλου πρέπει να αναφέρεται άμεσα στην Αστυνομία.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται στους κατόχους κυνηγητικών όπλων να ελέγχουν τις άδειες κατοχής και να προσέρχονται στις κατά τόπο Αστυνομικές Αρχές για την ανανέωσή τους, πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους.