Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε χωριά των Φιλιατών

elas

elasΔράστης είναι ένας 41χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διαρρήξεις και κλοπές σε μοναστήρι και σπίτια

Εξιχνιάστηκαν χθες (07-03-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από μοναστήρι και σπίτια στην περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου υπηκόου Αλβανίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιοποίησης πληροφοριών, προσήχθη ο 41χρονος στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι,  στις αρχές του μήνα εισήλθε στο μοναστήρι Άγιος Αθανάσιος στο Βαβούρι Θεσπρωτίας και αφαίρεσε από το παγκάρι χρηματικό ποσό.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί προέκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες δύο διαρρήξεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες με τον ίδιο τρόπο δράσης (θραύση τζαμιών). Συγκεκριμένα:

·         διάρρηξη αποθήκης  στον Αμπελώνα Φιλιατών, από την οποία αφαίρεσε ένα τραπεζογραμμάτιο.

·         διάρρηξη μονοκατοικίας, στον Αμπελώνα Φιλιατών, από την οποία   αφού αναστάτωσε όλους τους χώρους του σπιτιού, δεν αφαίρεσε τελικά κάτι.

Σε βάρος του συλληφθέντα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές.