Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

elas

elas  Έχουν συλληφθεί ήδη τρία (3) άτομα, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας (ηλικίας 42 και 41 ετών) καθώς και ένας 75χρονος ημεδαπός ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται δύο ακόμη γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 και 25 ετών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Φανερωμένη Φιλιατών, οι αστυνομικοί   εντόπισαν και συνέλαβαν  τους τρεις δράστες, διότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από τον χώρο έκθεσης, προς πώληση, εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, εκκλησιαστικά είδη, αξίας (200) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι συλληφθέντες από κοινού με δύο ακόμη γυναίκες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είχαν  αφαιρέσει  από την ίδια Μονή εκκλησιαστικά είδη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα (1.300) ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.