Εξοργισμένοι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου από τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη – Καχριμάνη

dodoni_den_poleitai

dodoni_den_poleitaiΔριμύτατη επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και του Γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις των δύο ανδρών (δείτε εδώ: http://www.vdella.com/politiki/5267-2012-10-27-12-25-13.html) στις οποίες χαρακτηρίζονταν “εύλογο το τίμημα” πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ και οι ΕΑΣ “μεσίτες που καθόρισαν το τίμημα”.

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και κατηγορούν ευθέως τον κ. Καχριμάνη ως “συνυπεύθυνο” για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, τις δε χθεσινές δηλώσεις του “απόδειξη κομματικού πατριωτισμού και προφάσεις εν αμαρτίαις”!

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου συνήλθαν εκτάκτως μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Από τον κ. Κεφαλογιάννη που κατάγεται από την Κρήτη και ήρθε στην Ήπειρο για λίγες ώρες δεν περιμέναμε να ακούσουμε τίποτα. Υπηρετεί την Κυβέρνηση και την πολιτική της θα υπερασπιστεί. Εξάλλου απέφυγε να μας συναντήσει, δεν ήθελε να μας ακούσει, δεν ήθελε να μάθει την αλήθεια.

Από τον κ. Καχριμάνη όμως περιμέναμε άλλα πράγματα. Οι δηλώσεις που Περιφερειάρχη απογοητεύουν και εξοργίζουν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.

Δεν ξέρουμε πραγματικά σε τι οφείλεται η στροφή που κάνει ο Περιφερειάρχης αλλά ξέρουμε ότι τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στο σύνολο των κτηνοτρόφων.

Για μας οι αριθμητικές αλχημείες που έκανε δείχνοντας τον κομματικό του πατριωτισμό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και τίποτα παραπάνω.

Για το πλιάτσικο κ. Καχριμάνη που γίνεται στη Δωδώνη δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν μόνο ευθύνες.

Και είστε συνυπεύθυνος!

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Οι κτηνοτρόφοι θα είναι στην Περιφέρεια. Καλούμε κι όλες τις παρατάξεις να είναι ώστε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κ. Καχριμάνης.

Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί της Ηπείρου εμμένουν στην πάγια θέση τους για πλήρη τήρηση του καταστατικού της Δωδώνης και για στήριξη της κτηνοτροφίας στο σύνολό της.

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ηπείρου, σταθεροί στην άποψή τους, διατρανώνουν ότι:

–          Η Δωδώνη δεν πωλείται

–          Η Δωδώνη δεν χαρίζεται

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα τη φέτα που αποτελεί προϊόν ονομασίας προέλευσης να το ξεπουλά σε κανέναν ιδιώτη.

Όσοι σήμερα υπερασπίζονται το ξεπούλημα της Δωδώνης θα είναι υπόλογοι και τα επόμενα χρόνια απέναντι στο λαό της Ηπείρου.

                                 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ