Επανακατάθεση ερώτησης από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κασσή για τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής επανακατέθεσε την επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Στην ερώτηση ο κ. Κασσής καλεί άμεσα τον Υπουργό  Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής να προσέλθει στο κοινοβούλιο και να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιες είναι οι διαδικασίες ελέγχου της Νομιμότητας των σχετικών ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου και αν προτίθεται να επέμβει έτσι ώστε το έργο αυτό που παραβιάζει νόμους και δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή να σταματήσει.

Ο κ. Κασσής μετά την κατάθεση της ερώτησης  τόνισε: «Οφείλει ο Υπουργός να έρθει τώρα στη Βουλή και να απαντήσει στα φλέγονται ζητήματα που αφορούν τον πολίτη του Λεκανοπεδίου. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουν ορισμένοι την υγεία του κόσμου ,εν γνώση τους, και να μην αντιδρά το επίσημο κράτος.

 Τη μονάδα επεξεργασίας δεν τη θέλει η κοινή γνώμη, δεν την θέλουν οι κάτοικοι, δεν τη θέλουν οι τοπικοί φορείς ,δεν τη θέλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις…Και όχι γιατί είναι κανείς αντίθετος στις επενδύσεις, αλλά γιατί η «επένδυση» αυτή είναι άκρως προβληματική.  Δεν είναι λοιπόν δυνατόν ορισμένοι να συμπεριφέρονται με περίσσεια αλαζονεία θεωρώντας την περιοχή ως τσιφλίκι τους…»