Επανεξέταση των αποφάσεων για τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου ζητά ο Περιφερειάρχης

tei igoumenitsas

Την επανεξέταση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας  για  το μέλλον των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου (Ιχθυοκομίας – Αλιείας, Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας και Ζωϊκής Παραγωγής Άρτας), ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε, ότι η Ελληνική Πολιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως και προ ημερών έπραξε με το ζήτημα των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, δείχνει ότι την ενδιαφέρει «πάρα πολύ το Κέντρο», όμως πρέπει να δει με διαφορετικά μάτια την Περιφέρεια και δη την παραμεθόριο.

 «Μπορεί να μας πούνε εύκολα ότι σε ορισμένα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, δεν  υπήρχαν φοιτητές. Μπορεί όμως στα πλαίσια της διάχυσης της ανάπτυξης  σε όλη την Ελλάδα, να σκεφτούνε ότι  κάποια  τμήματα μπορεί να είναι πιο χρήσιμα  αν υπάρχουν στην παραμεθόριο περιοχή, παρά στον κάμπο της Θεσσαλίας ή στη Θεσσαλονίκη. Κτηνιατρική στη Θεσσαλονίκη, Κτηνιατρική στην Καρδίτσα, ομοειδή τμήματα ΤΕΙ στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη δεν δίνουν την ίδια ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.  Είναι δε φυσικό ένας φοιτητής να προτιμήσει  κάποια τμήματα του Κέντρου από της Περιφέρειας. Έπρεπε να είναι πιο έξυπνη και πιο ρεαλιστική η πρόταση και   να λαμβάνει υπόψη  την ανάπτυξη όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αλλά και  της Ελλάδας γενικότερα», τόνισε ο Περιφερειάρχης.