Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Χαλάνδρι, εξαιτίας των πλημμυρών που έχουν προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ήπειρο όπως μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, ενώ έδωσε εντολή να ξεκινήσει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Πολυτεχνείου, θα αναλάβει να προχωρήσει άμεσα μελέτες για την αποκατάσταση του γεφυριού στην Πλάκα. Την προσπάθεια θα συντονίσει η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ θα απαιτηθεί η συνεργασία κι άλλων υπηρεσιών, ειδικά του Υπουργείου Πολιτισμού.

πηγή: epiruspost.gr