Επιμένει για διετή Τμήματα στην Ηγουμενίτσα ο Γαβρόγλου

Η συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμο Ιωαννίνων μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα διετή προγράμματα σπουδών, τα οποία θα συμπληρώσουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα προγράμματα αυτά θα είναι συνυφασμένα με την τοπική οικονομία και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να υπογραφεί και Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις και χώροι του δεύτερου.

Εν όψει αυτής της εξέλιξης, ο Υπουργός παρότρυνε τους φορείς της Ηγουμενίτσας που έχουν επικεντρωθεί στην ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Διαπολιστισμικής Επικοινωνίας να εξετάσουν την λειτουργία τέτοιων τμημάτων με κατεύθυνση τις ιχθυοκαλλιέργειες και τα logistics.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ηγουμενίτσα θα μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για όλα τα θερινά προγράμματα και τμήματα που υλοποιεί.

Συνοψίζοντας ο Υπουργός τόνισε ότι το Σχέδιο Νόμου για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν από την κοινή επιτροπή.

Στη φάση της  δημόσιας διαβούλευσης κατατίθενται παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν.

Έτσι προανήγγειλε αλλαγές στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί για ψήφιση όχι όμως τέτοιες έκτασης και μορφής που θα αλλοιώνουν το Σχέδιο Νόμου.