Επιμένει στη συγχώνευση ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου

tei igoumenitsas

tei igoumenitsasΛουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τμήματα από τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζεται να βάλει το Υπουργείο Παιδείας. Υπέρμαχος αυτής της απόφασης ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρ. Γκίκας:

«Το σχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί όμως να εφαρμοστεί. Επτά χρόνια γίνεται η συζήτηση για το “μάζεμα” των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ», λέει σε δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Προσθέτει δε πως πριν από έξι χρόνια είχε κάνει ο ίδιος πρόταση για την εξυγίανση του δικού του ΤΕΙ, το οποίο είναι διάσπαρτο σε τέσσερις πόλεις (Αρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα), προτείνοντας να «”μαζευτεί” σε μία, το πολύ δύο πόλεις». Σύμφωνα άλλωστε με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την παιδεία, σε 66 πόλεις είναι διασκορπισμένα παραρτήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, δημιουργώντας προβλήματα οικονομικής διαχείρισης.

Να θέλει το Υπουργείο Παιδείας τη συγκέντρωση όλων των τμημάτων του ΤΕΙ σε μία πόλη μπορεί να έχει βάση. Και λογική. Και μπορεί να είναι κι απολύτως σωστό. Άλλωστε η εποχή κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο κάθε κωμόπολη και ΤΕΙ μόνο ερείπια άφησε.

Όταν όμως ένα τέτοιο αίτημα διατυπώνεται από την Ήπειρο και υποκρύπτουν σαφώς σκοπιμότητα (όλα τα τμήματα στην Άρτα) δεν μπορούν να περάσουν ούτε απαρατήρητα ούτε ασχολίαστα.

Φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου τάσσεται υπέρ αυτής της λογικής. Αλλά είναι απορίας άξιον αν θα την υπερασπίζονταν με τόσο πάθος στην περίπτωση που το ΤΕΙ μετακόμιζε στο σύνολό του στην Ηγουμενίτσα.