Επιμένουν για την τρανσέρα στη Γωνιά!

GONIA LIMANIΤετελεσμένα επιχείρησε να δημιουργήσει η ανάδοχος της Γ΄φάσης του λιμένος Ηγουμενίτσας καθώς μετέφερε μηχανήματα στη θέση Γωνιά για την εξόρυξη υλικών και τη διάνοιξη τρανσέρας.

Πρόκειται για ζήτημα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ηγουμενίτσα και την καθολική αντίδραση Δήμου και Περιφέρειας.

Έτσι το υπουργείο είχε υποχρεωθεί να αναδιπλωθεί και να συμφωνήσει στη λύση εξόρυξης υλικών με βελτίωση του οδικού άξονα Ηγ/τσας-Πλαταριάς από την στροφή στην Γωνιά ως το κάμπινγκ Καλάμι.

Παρόλα αυτά, η εταιρία αγνοώντας τις συμφωνίες και τους φορείς τοποθέτησε μηχανήματα στη Γωνιά, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου.

Έτσι μετά από μία σειρά ενεργειών των τοπικών φορέων, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων δόθηκε η υπόσχεση ότι δεν θα προχωρήσει καμία παρέμβαση στο σημείο.

Η διάνοιξη της τρανσέρας στην περιοχή της Γωνιάς χαρακτηρίζεται από τους φορείς της Θεσπρωτίας ως περιβαλλοντικό έγκλημα και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί η κίνηση της αναδόχου εταιρίας και η προσπάθειά της να εγκαταστήσει μηχανήματα, κόντρα σε όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τις πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί.