ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ενίσχυση του αγώνα και απεργιακό ταμείο

Στην ομόφωνη απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση του αγώνα, προκειμένου να ακούγεται σε όλη την Ήπειρο η φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων, κατέληξε η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους αλληλέγγυους φορείς και πολίτες.

Περισσότεροι από 40 πολίτες και εκπρόσωποι φορέων συντάχθηκαν με την άποψη ότι η ελεύθερη φωνή του ιστορικού σταθμού είναι η φωνή της τοπικής κοινωνίας και δήλωσαν, για μια ακόμη φορά, τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, κατατέθηκαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του ραδιοσταθμού, προκειμένου να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η όλη προσπάθεια. Τις επόμενες μέρες, όπως αποφασίστηκε στη συνέλευση, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα της τοπικής ΕΡΑ. Καθολική, ωστόσο, είναι και η βούληση φορέων και αλληλέγγυων πολιτών να δημιουργηθεί απεργιακό ταμείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σταθμού, καθώς και το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ραδιοφωνικού προγράμματος με τη συνδρομή των αλληλέγγυων πολιτών και δημοσιογράφων. Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση, στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα καθοριστεί το πλαίσιο δημιουργίας και ο χαρακτήρας του απεργιακού ταμείου. Την εποπτεία θα έχουν μέλη της τοπικής ΕΡΑ και αλληλέγγυοι πολίτες, οι οποίοι θα επιλεγούν και θα εκλεγούν αντίστοιχα από την επόμενη συνέλευση.

Στο μεταξύ, τις αμέσως επόμενες μέρες το ψήφισμα της συνέλευσης θα επιδοθεί σε φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού (Εργατικό Κέντρο, Σύλλογοι Εργαζομένων στα νοσοκομεία, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Σύλλογο Δασκάλων κλπ.) προκειμένου να συνδράμουν τον αγώνα για της ενίσχυση της φωνής της ΕΡΑ. Τέλος, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων καλούν εκ νέου όλους τους φορείς και τους αλληλέγγυους πολίτες να είναι παρόντες στην επόμενη συνέλευση, ώστε να συνδιαμορφώσουν με τις θέσεις τους το πλαίσιο και το πρόγραμμα λειτουργίας της τοπικής ΕΡΑ.