ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : Καθοριστική συνέλευση για το απεργιακό ταμείο

Την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, οριστικοποιείται η ίδρυση απεργιακού ταμείου στην ΕΡΑ Ιωαννίνων. Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση τόσο των αγωνιζόμενων εργαζομένων όσο και των αλληλέγγυων φορέων και πολιτών να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του εγχειρήματος. Έτσι, θεωρείται θέμα χρόνου η ίδρυση του απεργιακού ταμείου, την εποπτεία του οποίου θα έχουν από κοινού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι φορείς και πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια.

Κεντρικό ζητούμενο παραμένει η εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού σταθμού, ενώ ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει και οι συζητήσεις για τη διεύρυνση του ραδιοφωνικού προγράμματος. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει δημοσιογράφοι της πόλης, αλληλέγγυοι πολίτες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που κάνουν παραγωγές  στο ραδιοφωνικό σταθμό του πανεπιστημιούπολης. Οι σχετικές ανακοινώσεις για το μέλλον του ιστορικού σταθμού θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο της νέα συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του σταθμού (Ν. Παπαδοπούλου 2).

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι του ιστορικού σταθμού καλούν εκ νέου τους αλληλέγγυους κοινωνικούς, επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς καθώς και τους αλληλέγγυους πολίτες να συμμετέχουν στη συνδιαμόρφωση των οριστικών αποφάσεων. Έτσι κι αλλιώς η λειτουργία του ιστορικού σταθμού, που εκπέμπει ραδιοφωνικό πρόγραμμα επί 65 ολόκληρα χρόνια, είναι πρωτίστως υπόθεση της τοπικής κοινωνίας και με τη στήριξή της η φωνή της ΕΡΑ μπορεί να γίνει πιότερο δημιουργική και περισσότερο ισχυρή, κάτι που αποτελεί και αίτημα των πολιτών.