ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015, ώρα 6 μ.μ, Ηγουμενίτσα, Πεζοδρόμος(ΟΤΕ)

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Μικροεπαγγελματίες, Μικροαγρότες, Νέοι και Γυναίκες

Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, τα λαικά στρώματα, την νεολαία και σήμερα που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και διεθνώς δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, ανάβει την φωτιά του πολέμου σε όλο και περισσότερες περιοχές που φέρνει σκοτωμούς, δυστυχία και καραβάνια προσφύγων.

Η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σήμερα 42 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και έντασης της επίθεσης κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, η ανάγκη για πάλη με τέτοιο προσανατολισμό, είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ.

Μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ, των μικροαγροτών, των νέων και των γυναικών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροΕΒΕ, οι μικροαγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αφήσουν τη ζωή που κάνουν και να δουν την ζωή που χάνουν καθημερινά, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαικών στρωμάτων.

Να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, βροντοφωνάζοντας:

·         Τα βάρη της κρίσης να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ. Όχι στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

·         Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες.

·         Τέρμα στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!

·         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

·         Όχι στους μισθούς πείνας. Όχι στην απλήρωτη δουλειά, στην εκ’ περιτροπής εργασία, στις μειώσεις μισθών και στις ατομικές συμβάσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς Σ.Σ.Ε και ανασφάλιστος.

·         Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

·         Μέτρα προστασίας των ανέργων. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

·         Κατάργηση των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

·         Κατάργηση της φορολόγησης των μικρών ΕΒΕ, αγροτών με 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ. Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

·         ΟΧΙ στην «απελευθέρωση» επαγγελμάτων προς όφελος των μονοπωλίων.

·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία-πρόνοια για όλους.

·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

·         Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Κουμάντο στον τόπο και στην οικονομία να κάνει ο λαός.

·         Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτές, απομάκρυνση τώρα των ξένων βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας, αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

·         Στήριξη – φροντίδα για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα φυλακές.

·         Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, να σηματοδοτήσει την λαϊκή αντεπίθεση, που θα συμπαρασύρει, αντιλαϊκές πολιτικές, μνημόνια, κυβερνήσεις και το εκμεταλλευτικό σύστημα.

 

 

Δεν είναι ανίκητοι! Πιστέψτε στη δύναμή σας, φέρτε τα πάνω-κάτω!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015, ώρα 6 μ.μ, Ηγουμενίτσα, Πεζοδρόμος(ΟΤΕ)