Εργατικό ατύχημα στην Ηγουμενίτσα

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικό δρόμο στο Δήμο Ηγουμενίτσας, όταν εργαζόμενος στην καθαριότητα, στην προσπάθειά του να διακόψει την ταχύτητα διερχόμενου οχήματος, προκειμένου να κάνει στάση το απορριμματοφόρο για να γίνει η αποκομιδή, έπεσε από τα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών με κακώσεις στη μέση του και στο χέρι.

«Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα αυτής της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ εδώ και μέρες η καθαριότητα έχει γίνει θέμα συζήτησης και ανησυχίας.

Είναι επίπονο και βλαβερό για την ασφάλεια και την υγεία τους τα εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια που έχουν επιβληθεί και αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέσα στη κίνηση και τη ζέστη, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι κατανοητό ότι η αποκομιδή καθώς και όλη η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται από το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: