ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 Τα Μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ καταγγέλουμε την με κατ΄ εντολήν της Δημοτικής Αρχής των Ιωαννιτών, βάρβαρη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής για να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει περίτρανα πλέον το αποκρουστικό πρόσωπο και το περιεχόμενο τηςνέας Διοικητικής δομής της τοπικής Διοίκησης.

 Γίνεται πλέον ολοφάνερος ο ρόλος των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων και περιφερειακών ανά την επικράτεια.

Με την εφαρμογή του νόμου «Καποδίστρια» χρησιμοποίησαν την τοπική Διοίκηση σαν προπομπό στην συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των τεράστιων κοινοτικών εκτάσεων και περιουσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μονοπωλιακού κεφαλαίου, την διευκόλυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, καθιέρωσαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, επιβάλλοντας τα περιβόητα Τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, καταστρατήγησαν το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοποίησαν τα περιβόητα  stage, τα τετράωρα, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και κάθε μορφή μερικής και προσωρινής απασχόλησης και αφού ξεζούμισαν τους εργαζόμενους τώρα κρίνουν πως ήρθε η ώρα να τους πετάξουν στον δρόμο αδιαφορώντας πλήρως για το τι θα απογίνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Σήμερα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» μετατρέπουν τους δήμους σε επιχειρήσεις Α.Ε. ανοίγοντας τον δρόμο στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, εμπορευματοποιώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Υδρευσης, της αποκομιδής των αποβλήτων και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, χτυπώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία με μισθούς και ασφάλιση που να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 Η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα εναντίον των συμβασιούχων του Δήμου Ιωαννιτών, οι συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων εργαζομένων στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, στην παραίτηση τους από τον δίκαιο αγώνα τους και την υποταγή τους στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.

 Δεν θα τους περάσει.

 Οι συμβασιούχοι του Δήμου Ιωαννιτών δεν είναι μόνοι τους σ΄ αυτόν τον αγώνα. Εχουν στο πλευρό τους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Εχουν στο πλευρό τους, τους εργαζόμενους όλης της περιοχής που πλήττονται εξίσου βάναυσα από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και των δημάρχων που υλοποιούν αυτήν την πολιτική.

Κρίση, Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, εκεί οδηγεί η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους του νομού και ολόκληρης της περιοχής να σταθούν στο πλευρό των συμβασιούχων του Δήμου Ιωαννιτών, να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

Είναι αγώνας για δικαίωμα στη ζωή.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Δευτέρα 28-3-011

Η Διοίκηση του ΕΚΘ