Ερώτηση στη Βουλή για τον Δ/ντα της ΟΛΗΓ Α.Ε

altΕρώτηση στη Βουλή με θέμα “Διπλοθεσίτης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας” κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της Ν.Δ, Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στη σημερινή ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι σημαντικότερο από ποτέ να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, όπου νευραλγικό ρόλο μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα λιμάνια σε όλη την Επικράτεια.

Ωστόσο, επί μήνες δεν είχαν ορισθεί νέες διοικήσεις στους Οργανισμούς Λιμένος, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα απίστευτο αλαλούμ, ενώ χάθηκαν ακόμη και μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αλλά και τώρα δε λείπουν τα «παρατράγουδα», εφόσον κώλυμα διαπιστώνεται στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), ζήτημα το οποία απασχολεί ευρέως την τοπική κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο ορισθείς νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ είναι παράλληλα μόνιμος καθηγητής εφαρμογών στο τοπικό Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

–  Ποια η σχέση εργασίας με τον ΟΛΗΓ του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου και ποιο το ύψος των αποδοχών του;

–  Μπορεί με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία να κατέχει ταυτόχρονα δύο θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Δημόσιο, δηλαδή τη θέση Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ και τη θέση  καθηγητή στο ΤΕΙ Ηπείρου;

–  Εάν μπορεί, θεωρείτε ότι είναι πρέπον τη στιγμή που γίνονται μέχρι και οριζόντιες περικοπές σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, κυβερνητικό στέλεχος να είναι διπλοθεσίτης;

–  Αμείφθηκε από τον ΟΛΗΓ με απόδειξη παροχής υπηρεσιών και, αν ναι, για πόσους μήνες; Τι ύψους είναι το συνολικό ποσό ΦΠΑ, το οποίο καταβλήθηκε;

–  Ζητάμε να μας επισυνάψετε την αίτησή του για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ καθώς  και το ακριβές βιογραφικό του σημείωμα.

Ο ερωτών Βουλευτής,

Γιάννης Πλακιωτάκης