Ερώτηση στη Βουλή για τον Οδικό Άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 

Θέμα: Οδικός άξονας Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα-  Μαυρομάτι

Τον Απρίλιο του 2009 σε σύσκεψη στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, με την παρουσία του τότε Υφυπουργού Οικονομικών  και Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημοσθένη Κατσιγιάννη και εκπροσώπων Φορέων του Νομού Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, μήκους 27 χλμ, καθώς ήδη εκπονούνταν οι προκαταρκτικές μελέτες (αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας, προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αναγνωριστική γεωλογική μελέτη).

Τον Οκτώβριο του 2010 ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτης ανακοίνωσε, από τη Θεσσαλονίκη, την κατασκευή δεκατριών νέων κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας στους οποίους όμως δεν συμπεριλαμβάνεται ο άξονας Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι.

Το Μάρτιο του 2011 σε επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα ο κ. Υφυπουργός δεν ανέλαβε καμία δέσμευση ούτε για τη μελέτη, ούτε για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1.  Γιατί δεν συμπεριέλαβε στους νέους κάθετους  οδικούς άξονες της Εγνατίας και τον άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι;

2.  Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει τον συγκεκριμένο άξονα, ο οποίος έχει μεγάλη εθνική σημασία;

Αθήνα, 8.4.2011

Ο ερωτών Βουλευτής

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης