Ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου

elas

elasΟι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν  στην πάταξη του φαινομένου της λαθροδιακίνησης αλλοδαπών

 Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, τρία (3) άτομα για λαθραίο καπνό και (60) λαθρομετανάστες

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το εικοσιτετράωρο από 07.00΄ώρα της 11-09-2013 έως την 07.00΄ ώρα της 12-09-2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την πάταξη του φαινομένου της λαθροδιακίνησης αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (98) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (32) οχήματα.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τομείς:

  • Ελέγχθηκαν : 270 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν :  60 λαθρομετανάστες, κυρίως ασιατικής καταγωγής.

Επίσης, συνελήφθησαν:

·         Στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας, δύο (2) ημεδαποί διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, έναν λαθρομετανάστη (υπήκοο Αλβανίας).

·         Στην Περιφερειακή Ιωαννίνων, δύο οδηγοί (ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας) λεωφορείου Αλβανικών γραμμών καθώς μία 39χρονη υπήκοος Αλβανίας, επιβάτης του λεωφορείου, διότι διαπιστώθηκε να έχουν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε κρύπτη στην καμπίνα του συνοδηγού έναν σάκο που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (7.500) γραμμαρίων.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.  

Σύλληψη δύο διακινητών στο Ράγιο Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετέφεραν  με αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (11-09-2013) το απόγευμα στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας (Ράγιο Θεσπρωτίας), από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί  διακινητές, (ένας 60χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα), για μεταφορά   ενός μη νόμιμου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 60χρονος με συνοδηγό την 23χρονη, διαπιστώθηκε ότι  μετέφεραν έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, με σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά του στο εσωτερικό της Χώρας.

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου διακινητή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθμομεταφορά, κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που ενεργεί την προανάκριση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, προχθές (10-09-2013) το βράδυ έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις παράνομοι αλλοδαποί,  υπήκοοι Ιράν (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένα ανήλικο παιδί), για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να  επιδεικνύουν, κατά τον έλεγχο, κλεμμένα ιταλικά δελτία ταυτότητας.

Στο πλαίσιο της  έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχαν αγοράσει τα κλεμμένα δελτία από φιλικό τους άτομο στη χώρα καταγωγής τους, αντί του χρηματικού ποσού των (1000) ευρώ.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.