Ζητούν να ξαναπληρώσουν τα τέλη σε ένα ολόκληρο χωριό!

Απίστευτο αλλά… ελληνικό! Άνω κάτω έχει γίνει ένα ολόκληρο χωριό, καθώς οι κάτοικοί του έχουν εξοφλήσει στο σύνολό τους τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, όμως στην Εφορία εμφανίζονται να τα οφείλουν.

Οι 309 συνολικά κάτοικοι στο Βουργαρέλι της Άρτας, πλήρωσαν τα τέλη το Δεκέμβριο του 2012. Οι περισσότεροι μάλιστα κρατούν ακόμη τις αποδείξεις και τα παραστατικά. Για καλή τους τύχη, τα αποδεικτικά στοιχεία τηρούνται ακόμη και στο τοπικό γραφείο των ΕΛΤΑ.

Για κάποιο λόγο όμως η εξόφληση αυτή δεν εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα ορισμένες φορές πέφτει κι άλλες κολλάει…

Κι ενώ το θέμα πρέπει να το λύσουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, ταχυδρομείο κι εφορία δηλαδή, οι κάτοικοι τραβάνε τα μαλλιά τους εδώ και μερικές ημέρες καθώς έλαβαν επιστολή από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη με την οποία καλούνται να πληρώσουν διπλά τα τέλη του 2013

Έτσι λοιπόν ψάχνουν το δίκιο τους και δεν μπορούν να το βρουν!

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατ’ εξαίρεση σε ελάχιστες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως στο Βουλγαρέλι του Νομού Αρτας, κατά τη διαδικασία είσπραξης των τελών κυκλοφορίας έτους 2013», τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με ανακοίνωσή τους, αργά το βράδυ της Τρίτης, γνωστοποιούν πως:

«Οι οφειλές που εμφανίζονταν ως ανεξόφλητες εξαιτίας ενός μεμονωμένου τεχνικού προβλήματος, καταβλήθηκαν ήδη από τα ΕΛΤΑ μέσω ΔΙΑΣ, με όλες τις προσαυξήσεις».

Παράλληλα, ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι «δεν υφίσταται πλέον καμία οικονομική επιβάρυνση σε όσους εμπρόθεσμα είχαν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας στα Καταστήματα ΕΛΤΑ».

Τέλος τα ΕΛΤΑ διαβεβαιώνουν πως «η στρατηγική εκσυγχρονισμού του δικτύου των υπηρεσιών τους έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».