Ηγουμενίτσα: Απέκλεισαν την εκκλησία με αλυσίδες – Ζητούν την απομάκρυνση του ιερέα!

Την Κυριακή, ημέρα τέλεσης της θείας λειτουργίας, επέλεξαν πιστοί στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, για να αποκλείσουν την εκκλησία με αλυσίδες, απαγορεύοντας με τον τρόπο αυτό στον ιερέα του χωριού να τελέσει τη λειτουργία.
Με τον τρόπο αυτό οι ενορίτες, διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τον ιερέα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Μαυρούδι, για ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά.
Μάλιστα έχουν μαζέψει υπογραφές που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από το χωριό, ενώ έχουν συναντηθεί και κατ’ ιδίαν με τον Μητροπολίτη κκ Τίτο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή – καταγγελία των κατοίκων:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ
Του Ιερέα της Τ.Κ. Μαυρουδίου του Δήμου Ηγουμενίτσας της Π.Ε, Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου Γεωργίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΡΟΣ
Την Ιερά Μητρόπολη « ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ» νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τίτο
Σεβασμιότατε,
Ως κάτοικοι της Τ.Κ. Μαυρουδίου του Δήμου Ηγουμενίτσας της Π.Ε, Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλουμε τον Ιερέα της Ενορίας μας Αγίου Γεωργίου κ. Γεώργιο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά προς τους κατοίκους του χωριού μας συμπεριφορά ενάντια στα χρηστά ήθη και στην ηθική του Χριστιανισμού . Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο :
1) Στο καφενείο του χωρίου μας γίναμε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου « θεάματος» από εκφράσεις του Ιερέα για εμάς όπως «Τουρκόσποροι και Αλβανοτσάμηδες» ,
2) Κατά τη διάρκεια τέλεσης των μυστηρίων στην Εκκλησία από πλευράς του εκφράζονται βωμολοχίες όταν επικρατεί συνωστισμός ή φασαρία ,
3) Άσεμνες χειρονομίες και εκφράσεις χυδαίες σε κατοίκους του χωριού μας χωρίς λόγο και αιτία ,
4) Αποπομπή του ψάλτη μας επειδή λόγω της εργασίας του πήγε αργά στην Εκκλησία και πολλά άλλα γεγονότα . Η παράθεση των ως άνω γεγονότων αποκαλύπτει με τον πλέον γλαφυρό και ενδεικτικό τρόπο ότι έχει χαθεί η Συνοχή και η Κοινωνική Γαλήνη στο χωρίο μας .

Αποτελεί μονόδρομο η αποχώρηση του ως άνω Ιερέα από το χωριό μας διότι φοβόμαστε ότι θα γίνουμε μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών και γεγονότων που δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία . Να σημειωθεί ότι ο ως άνω Ιερέας για την ίδια ανάρμοστη συμπεριφορά έχει αποχωρήσει από τις Ενορίες των χωριών της Αγίας Μαρίνας και της Πλασταριάς Θεσπρωτίας . Παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποχωρήσει ο ως άνω Ιερέας με τον πλέον ήρεμο και ανώδυνο τρόπο προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή του χωριού μας και να γυρίσουν οι πιστοί στο χώρο της εκκλησίας του χωριού μας οι οποίοι έχουν αποχωρήσει εξαιτίας της συμπεριφοράς του ως άνω Ιερέα .