Ηγουμενίτσα: Αφισορύπανση τέλος

Με μεγάλη χαρά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε την πόλη μας πολύ καθαρή τουλάχιστον σε ότι αφορά την μάστιγα που ονομάζεται αφισορύπανση. Η δημοτική αρχή επιτέλους αποφάσισε να εφαρμόσει απόφαση που είχε ληφθεί ομόφωνα από το προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο και είχε εφαρμοστεί επιτυχώς για μεγάλο διάστημα. Αναθέτοντας την εφαρμογή του νόμου στο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Χρήστο Μασούρα, γνωστό και από άλλες δραστηριότητες του για την αποτελεσματικότητα του, το πρόβλημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετωπίστηκε ριζικά. Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μια παθογένεια, είναι μόνο θέμα θέλησης και αποφασιστικότητας. Θα έπρεπε φυσικά η εφαρμογή της απόφασης να μην είχε ατονήσει ποτέ και πολύ περισσότερο να είχε εφαρμοστεί με αυστηρότητα, ειδικά την προηγούμενη περίοδο των εκλογών, όπου τα κόμματα κυρίως της αριστεράς συνεπικουρούμενα από νεότευκτα σχήματα επίδοξων σωτήρων πρωτοστάτησαν σε αυτή την αθλιότητα μολονότι εμφανίζονταν με φιλο-περιβαλλοντικό προφίλ. 
Συνέπεια λόγων και έργων !!!!
 Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αφισορύπανση είναι έγκλημα στην αισθητική και το περιβάλλον των πόλεων και πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους. Η ανοχή των δήμων σε αυτές τις παράνομες και προκλητικές συμπεριφορές επαγγελματιών και κομμάτων πρέπει κάποτε να τελειώσει. Συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή που αποφάσισε να δώσει το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων. 
 Σύσσωμοι οι πολίτες, οι φορείς και τα πολιτικά κόμματα είναι καιρός να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια καθώς η κακή νοοτροπία και ο τσαμπουκάς των συμφερόντων αντιδρούν προτάσσοντας το ιδιωτικό τους όφελος έναντι του κοινού. 
                                                                                                Βασίλης Κώτσιας