Ηγουμενίτσα και Πάργα ερίζουν για τον Άι- Γιαννάκη!

Η παραλία  Άι Γιαννάκης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στην Ήπειρο. Αν και στη Θεσπρωτία, όλοι είναι πεπεισμένοι πως η παραλία ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας (πρώην Δήμο Μαργαριτίου) ο Δήμος Πάργας θεωρεί πως η παραλία ανήκει στα διοικητικά του όρια.

Το θέμα με την διεκδίκηση της παραλίας είχε ξεκινήσει από πέρυσι. Ήταν τότε που οι δύο Δήμοι –Πάργας και Ηγουμενίτσας- προχωρούσαν σε διαγωνισμούς για μισθώσεις..

Ακολούθησαν προσφυγές και από τους δύο δήμους. Τρεις προσφυγές έγιναν από τον Δήμο Ηγουμενίτσας οι οποίες απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη καθώς οι δύο ήταν εκπρόθεσμες και η τρίτη δεν ήταν σωστή. Και οι τρεις αφορούσαν τους διαγωνισμούς στους οποίους είχε προχωρήσει ο Δήμος Πάργας και η Κτηματική Πρέβεζας.

Προσφυγή είχε καταθέσει και ο Δήμος Πάργας η οποία επίσης απορρίφθηκε καθώς η Αποκεντρωμένη δεν έχει αρμοδιότητα επί των διοικητικών ορίων!

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα τονίζοντας ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα ζητήσει η διαχείριση του Άι Γιαννάκη να γίνει από την Κτηματική Θεσπρωτίας ενώ θα καταθέσει πρόταση να μην γίνουν μισθώσεις, να παραμείνει  ελεύθερη παραλία.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για το που ανήκει η παραλία. Η παραλία ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η Κτηματική Πρέβεζας θεωρεί ότι ανήκει στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Επίσης ο Δήμος Πάργας ισχυρίζεται ότι ανήκει στα διοικητικά του όρια. Αν αυτό συνεχιστεί τότε θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Διοικητικών Ορίων που συγκροτείται για τέτοιες περιπτώσεις και είναι αυτή η ορθή διαδικασία ώστε να λύσουμε οριστικά το θέμα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας..

Οπότε έπεται συνέχεια…

με πληροφορίες από: epiruspost.gr