Ηγουμενίτσα: Τραυματίστηκε εργαζόμενη στην καθαριότητα

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί Τετάρτης  σε κεντρικό δρόμο της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενη στην καθαριότητα έπεσε από τα σκαλοπάτια της καμπίνας του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να  χτυπήσει το κεφάλι της στο οδόστρωμα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών

«Τα εργατικά “ατυχήματα” δεν οφείλονται σε κάποια “κατάρα” ή την “κακιά την ώρα”. Συμβαίνουν γιατί κυβερνήσεις, διοικήσεις δήμων και γενικότερα η εργοδοσία αντιλαμβάνονται  την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος που πρέπει να μειώσουν», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, με την οποία έκανε γνωστό το περιστατικό, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εργατικό ατύχημα είχαμε νωρίς το πρωί Τετάρτης  σε κεντρικό δρόμο (Δαγκλή) στο δήμο μας.

Συγκεκριμένα, η συναδέλφισσα έπεσε από τα σκαλοπάτια της καμπίνας του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να  χτυπήσει το κεφάλι της στο οδόστρωμα.

Η συναδέλφισσα μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών

 Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Τα εργατικά “ατυχήματα” δεν οφείλονται σε κάποια “κατάρα” ή την “κακιά την ώρα”. Συμβαίνουν γιατί κυβερνήσεις, διοικήσεις δήμων και γενικότερα η εργοδοσία αντιλαμβάνονται  την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος που πρέπει να μειώσουν. Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Προβλήματα- που έχουν και οι υπηρεσίες των  δήμων- όπως οι ελλείψεις προσωπικού, η μη σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, η μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα λειψά, προβληματικά και ασυντήρητα οχήματα, η μη εκπαίδευση των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια κατά την εργασία κ.α., είναι προβλήματα, που πέρα από το ότι απαξιώνουν και διαλύουν τις υπηρεσίες, αποτελούν και τις βασικές αιτίες των εργατικών “ατυχημάτων”».

Καλούμε τους συναδέλφους τώρα να διεκδικήσουμε:

– Προσλήψεις και σωστή διαχείριση του προσωπικού.

– Προμήθεια, επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων και οχημάτων.

– Να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα απορριμματοφόρα, ανάλογα με την περιφέρεια-δρόμους που πραγματοποιείται αποκομιδή.

– Σωστή χωροθέτηση των κάδων.

– Να χορηγηθούν, στην ωρα τους  τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

– Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ