Ημερίδα για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Πολιτών – Ένταξη των ΟΤΑ στο Εθνικό Δημοτολόγιο διοργάνωσε η ΠΕΔ στην Ηγουμενίτσα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14 Ιουνίου) με επιτυχία, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και της Περιφέρειας Κέρκυρας – Παξών, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Μητρώο Πολιτών – Ένταξη των ΟΤΑ στο Εθνικό Δημοτολόγιο», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου με τη συνεργασία της OTS ΑΕ, στο «Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στην ημερίδα έγινε αναλυτική ενημέρωση από στελέχη του ΥΠ.ΕΣ. και της OTS ΑΕ, σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των Δήμων ως προς την ορθή υλοποίηση του Εθνικού Δημοτολογίου στην τρέχουσα φάση, καθώς επίσης και ενημέρωση για τις αναμενόμενες αλλαγές με την μετεξέλιξή του σε Ενιαίο Μητρώο Πολιτών και για το πληροφοριακό σύστημα ληξιαρχικών πράξεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Παπαλέξης, στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου και της λειτουργίας τόσο του ηλεκτρονικού μητρώου πολιτών όσο και του εθνικού δημοτολογίου για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους όλα τα υπηρεσιακά στελέχη και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο – για την επιτυχία της ημερίδας της ΠΕΔ Ηπείρου – της συμμετοχής ως εισηγητών των στελεχών του ΥΠ.ΕΣ. κ.κ. Στρατή Μαραγκού Αναπληρωτή Γενικού ∆ιευθυντή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Μαρίας Μαυραγάνη Προισταμένης της Δ/νσης Αστικής & Δημοτικής Κατάστασης  – Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου καθώς και της Ευαγγελίας Ρώσσιου εκπροσώπου της OTS AE.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν και χαιρέτισαν η Δήμαρχος Σουλίου κα. Μπραίμη και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, ο οποίος καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους στην Ηγουμενίτσα επεσήμανε ότι «στόχος όλων μας είναι να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».