Ημερίδα: Καλλικράτης και ΑμεΑ

Ημερίδα με θέμα «Περιφερειακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος τους στην ανάπτυξη των πολιτικών για θέματα αναπηρίας στην Ήπειρο», συνδιοργανώνουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου (Π.Ο.Α.μεΑ.) το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων.
Στην Ημερίδα θα συζητηθεί η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» ως ευκαιρία να τεθούν οι βάσεις για νέες δημόσιες πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου.
Έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και να τοποθετηθούν στο θέμα η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφέρειας Ηπείρου, οι αντιπεριφερειάρχες και το Περιφερειακό Συμβούλιο, όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και τα Δημοτικά Συμβούλια, εκπρόσωποι δημόσιων οργανισμών, φορείς, κέντρα και το σύνολο των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας
11.00-11.30: Εγγραφές συμμετεχόντων
11.30-11.40: Έναρξη των εργασιών της ημερίδας από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Α.μεΑ. Ηπείρου Ελευθέριο Φλούδα
11.40-12.00: «Περιφερειακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος τους στην ανάπτυξη των πολιτικών για θέματα αναπηρίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλλικράτης” στην Ήπειρο». Κεντρική ομιλία του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.
12.00-12.45: Χαιρετισμοί – Τοποθετήσεις Επισήμων
– Βουλευτές Ηπείρου
– Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Μπάστα
– Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης
– Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος
– Δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης
– Χρήστος Μπαΐλης Δήμαρχος Πρέβεζας
– Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος
12.45-13.45:Τοποθετήσεις από συμμετέχοντες – Συζήτηση
13.45-14.00: Συμπεράσματα