Ημερίδα της ΠΕΔ για την αξιολόγηση στους ΟΤΑ

HMEDIA PED 8 10Η αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτέλεσε το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ Ηπείρου), με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) παρουσία πολλών αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ήπειρο. Εισηγητής ήταν ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α της ΕΕΤΑΑ, κ. Ιωάννης Γούπιος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ίδιας της Αυτοδιοίκησης να αυτοαξιολογηθεί αλλά και στην αναγκαιότητα να υπάρξει, για κάθε οργανισμό, μια ολοκληρωμένη, με διαφανείς, ξεκάθαρες και αντικειμενικές διαδικασίες αξιολόγηση, πλήρως τεκμηριωμένη, η οποία θα οδηγήσει σε σύγχρονες δομές στην Τ.Α.

Η Τ.Α. έχει ήδη εκφραστεί θετικά για τη διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα για τις μετακινήσεις προσωπικού από τις υπηρεσίες όπου πλεονάζει, εκεί όπου υπάρχουν πραγματικά κενά για να καλυφθούν ουσιαστικές αλλαγές.

Βασικός στόχος ήταν η ημερίδα να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση αλλά και την παροχή υποστήριξης προς τους Δήμους σχετικά με την διαδικασία.