Η Αντιτρομοκρατική στα Γιάννινα για την έρευνα

xeiropedes

xeiropedesΕνδελεχή έρευνα θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες στο σπίτι του στελέχους της Χρυσής Αυγής στα Γιάννινα Χρήστου Παππά. Στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής από τη Θεσσαλονίκη το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση και αναμένεται εντός των επόμενων ωρών παρουσία εισαγγελέα να ερευνήσει το σπίτι.

Ενα 38άρι πιστόλι, σβάστικες και φωτογραφίες του Χίτλερ εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στο σπίτι του συλληφθέντος «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στα Γιάννινα.

Η αστυνομία έκανε έφοδο το πρωί, ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα. Ο Χρήστος Παππάς διέμενε για πολλά χρόνια στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Κατάγεται από τη Λάκα Σουλίου και εξελέγη βουλευτής το 2012. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αστυνομικοί αναζητούν τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής για τα οποία είναι βέβαιοι ότι υπάρχουν.

Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά, ο οποίος παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ χθες το μεσημέρι κι ενώ οι αστυνομικές αρχές τον αναζητούσαν για ένα 24ωρο, κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς κατείχε τη θέση υπαρχηγού στην οργάνωση.

Τα τελευταία 26 χρόνια τοποθετείται η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε συνιδρυτής της και εκ των βασικών αρθρογράφων.

Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου, γιος αντιστράτηγου, στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90.

Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε και εργάζονταν στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα.

σ.σ. Η ΒδΈλλα, έχει συνειδητά επιλέξει να μην ασχολείται με την Χ.Α., αρνούμενοι να προβάλλουμε τις “δράσεις” του συγκεκριμένου χώρου, θεωρώντας ότι η οποιαδήποτε ενασχόληση με αυτές παραβιάζει κάθε έννοια δεοντολογίας, δημοκρατίας και ανθρωπισμού. Η συγκεκριμένη είδηση παρουσιάζεται στα πλαίσια του αστυνομικού ρεπορτάζ.