Η απειλή του λουκέτου…

Η χώρα ψάχνει να βρει την ευτυχία της στα δανεικά….

Για να το πετύχει αυτό το ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας φόρτωσε τους δανειστές στο σβέρκο, θέτοντας εαυτόν σε κυβερνητική εφεδρεία…

Έγιναν μαριονέτες και μάλιστα με επιτήδευση σε μισές αλήθειες και ψέματα με την θέληση τους…..είδατε πόσο μοιάζουν τελικά τα παραμύθια με την πραγματικότητα;

Τώρα ο δήμος Ηγουμενίτσας ζήτησε και αυτός την ευτυχία του σε δανεικά…πλην όμως η αυξημένη πλειοψηφία δεν επιτεύχθηκε, έλειπε μία ψήφος…..και έτσι ήλθε στην πολιτική φρασεολογία της τοπικής πραγματικότητας μας η απειλή του λουκέτου…τα οικονομικά του δήμου ως γνωστόν, είναι και αυτά στα όρια τους…..

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η απειλή του λουκέτου είναι πάντα εδώ….

Θα βάλει λουκέτο η χώρα;

Θα βάλει λουκέτο ο δήμος Ηγουμενίτσας;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λουκέτα θα πέσουν βροχή, αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι τα δανεικά μπορούν να αποτελέσουν λύση για χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες ενός πολιτικού συστήματος που διαποτίζεται από σήψη και διαφθορά σε όλες του τις βαθμίδες….

Ναι τα λουκέτα θα πέσουν βροχή αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, αν δεν αλλάξουμε τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, αν οι τοπικές κοινωνίες δεν πάρουν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και είναι δικό τους….

Και αυτό δεν γίνεται με παρακάλια και νωχελικές συμπεριφορές, αυτό γίνεται μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις….

Αυτό γίνεται μόνο αν αναστηθεί ο δήμος….να γίνει πραγματικός δήμος….

Το σύνολο του λαού……το σύνολο των πολιτών…. το σύνολο των ονείρων και των οραμάτων μας….γι’ αυτό δεν χρειάζονται δανεικά….. χρειάζονται προτάσεις…απόψεις…. όραμα για το αύριο και σχέδιο να διεκδικηθούν από την πολιτεία…..

Αυτή είναι η λύση…όχι τα δανεικά…όχι οι ελεημοσύνες…. Όχι τα ευχολόγια….

Αλλά οι απαιτήσεις….οι διεκδικήσεις και η αντίληψη….. ότι ο δήμος είμαστε εμείς, και όταν ο δήμος είμαστε εμείς, λουκέτο δεν μπορεί να πέσει…. Εκτός και αν ο δήμος είναι ο δήμος των άλλων, ένα ξένο σώμα στην πόλη και τους ανθρώπους της….. τότε πέσει δεν πέσει λουκέτο θα είναι σε όλους εντελώς αδιάφορο…..