Η αρένα, ο τουρισμός και η Ήπειρος….

A DODONH 14 9 14Η Ήπειρος μπαίνει στην «αρένα» του τουρισμού… Αυτός ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με στόχο όχι την προβολή της Ηπείρου, αλλά την προβολή της προβολής!!

Ενός προγράμματος, με προϋπολογισμό κοντά στο ένα εκατομμύριο, για συμμετοχή σε εκθέσεις, φιλοξενίες πρακτόρων και δημοσιογράφων, πληρωμένες καταχωρήσεις, φυλλάδια και μια δυσεύερετη ιστοσελίδα (αμφιβόλου αισθητικής, φτωχού περιεχομένου και αγνώστου αποτελέσματος).

Την ίδια ημέρα βέβαια, υπήρχε κι ένα δημοσίευμα στο έγκυρο Associated Press, το οποίο έλεγε πως το μοναδικό νησί της Ελλάδας, στο οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή αύξηση τουρισμού, είναι αυτό της λίμνης των Ιωαννίνων.

Αλλά οι Ηπειρώτες κράτησαν την… αρένα!

Η αρένα, έρχεται από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Από την εποχή εκείνη, όπου ακόμη και τα αρχαία ελληνικά θέατρα –ανάμεσα σ’ αυτά και της Δωδώνης- διαμορφώθηκαν για να φιλοξενούν ένα άγριο και αιματηρό θέαμα.

Άλλοτε μονομάχοι κι άλλοτε χριστιανοί και λιοντάρια. Στην αρένα…

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, στην αρένα του τουρισμού, ποια θα είναι η θέση της Ηπείρου… Θα κατασπαράσσει ή θα την κατασπαράσσουν;

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνάδει με τον πολιτισμό της… Όπως και η αρένα!