Η αρχή έγινε…

λιμάνι ΚΚΕ

Μπορεί δύο βάρκες και μία ντουντούκα να μας φέρουν την χερσαία ζώνη και να αποτρέψουν την κοψοχρονιά πώληση του λιμανιού;

Η απάντηση είναι πως αν αυτές οι βάρκες είναι η αρχή τότε ναι, όχι επειδή το ΚΚΕ προχώρησε σε ακτιβιστική δράση, αλλά επειδή δίνει το εύνασμα των όποιων αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπορούν να ακολουθήσουν.

Τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τώρα που η πώληση του λιμανιού και η απώλεια της χερσαίας ζώνης δεν είναι μόνο εικασία αλλά μια πραγματικότητα με ορισμένο χρονοδιάγραμμα… Ένας κίνδυνος ορατός που αποτελεί εμπαιγμό όχι μόνο για τους δημότες της Ηγουμενίτσας αλλά για κάθε Θεσπρωτό, για κάθε Ηπειρώτη. Ο κόπος τόσων χρόνων στο σφυρί, η παράκτια ζώνη από την Πέρδικα και τα Σύβοτα έως την Ηγουμενίτσα, ξένο σώμα για το δήμο Ηγουμενίτσας και τους δημότες του. Αντ’ αυτού θα έχουμε ένα ιδιωτικό βιλαέτι που θα νέμεται και θα απολαμβάνει τον πλούτο της περιοχής κατά βούληση μοιράζοντας ελεημοσύνες…

Και δεν μιλάμε μόνο για παραλίες και βραχάκια, αλλά για κάθε λιμενική υποδομή που έχει δημιουργηθεί και σχεδιάζεται να δημιουργηθεί. Μέσα σε αυτά που θα φύγουν προίκα με το λιμάνι είναι τα αλιευτικά καταφύγια Συβότων και Πλαταριάς η σχεδιαζόμενη μαρίνα Ηγουμενίτσας, τα κάμπινγκ και όποια άλλη περιουσία δικαιωματικά ανήκει στον δήμο.

Πώς μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να παίζει κρυφτούλι με τον δήμο και να λειτουργεί ως αμείλικτος αποικιοκράτης; Πώς μπορεί η επίσημη πολιτεία να μας χτυπάει περιπαικτικά την πλάτη και να υφαρπάζει τον πλούτο της περιοχής; Πόσο ακόμη θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας; Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα και σύσσωμοι ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές καταβολές, τότε η απάντηση θα είναι αυτή που μάλλον δεν θέλουμε να ακούσουμε ‘ χαλαρά και δια της απάθειάς μας, μας τα πήραν όλα….

Αλήθεια είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κάτι τέτοιο;

Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου