Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Θεσπρωτία εν… βρασμώ!

Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας αντέδρασαν άμεσα στις προτάσεις του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευάγγελου Τζάνη, για να πληρώνονται ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας τους, και κατέλαβαν τα γραφεία της.

Η κατάληψη ήταν συμβολική και διήρκησε μία περίπου ώρα. Ο κ. Τζάνης απουσίαζε, ενώ, όπως κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, αρνείται να κάνει διάλογο μαζί τους.

Τα παράπονά τους άκουσε ο σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης κ. Ανδριώτης. Όπως είναι γνωστό ο κ. Τζάνης πρότεινε να πληρώνονται όλοι οι οι καθηγητές ως ωρομίσθιοι, σύμφωνα με τις ώρες, που διδάσκουν, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, έκανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσπρωτίας Βαγγέλης Τζάνης. Σε επίσημο έγγραφό του ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα». Προτείνει ακόμη «για δύο (2) χρόνια να μην πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».

Η ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Πέτρος Τσάπες κατήγγειλε και τα λεγόμενα και τη στάση του κ. Τζάνη, που αποφεύγει να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς. Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “προκαλεί, έκπληξη, ανησυχία και αναστάτωση στους εκπ/κούς της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας η προκλητική πρόταση του δ/ντή β/θμιας εκπ/σης προς την περιφερειακή δ/νση Ηπείρου για αξιοποίηση του πλεονάζοντος προσωπικού, διορισμούς, αναθέσεις μαθημάτων και σύνδεση μισθού με τις ώρες διδασκαλίας”.

Και πρόσθεσε: “Ο κος Δ/ντής προτείνει «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπ/κών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα…» (με έντονη γραφή στο κείμενο). Παραβλέπει ότι τα πλεονάσματα είναι παράγωγα της πολιτικής αυθαίρετων συγχωνεύσεων σχολείων, λειτουργίας τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών, κατάργησης μαθημάτων και ειδικοτήτων στο πλαίσιο του «νέου σχολείου». Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι διορίζουν εκπ/κούς ειδικοτήτων στο νομό, όταν δεν χρειάζονται. Ούτε ασφαλώς είναι υπόλογοι οι συνάδελφοι για την μετάθεση στο νομό, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος δεκαεννιά εκπ/κών (19), όταν ήδη πλεόναζαν δέκα (10), ούτε και για την απόσπαση άλλων εννιά (9) της ίδιας ειδικότητας. Όταν επίσης, σε συνέχεια ανάλογων πρακτικών, το δικό μας ΠΥΣΔΕ προβαίνει σε τοποθετήσεις δύο και τριών συναδέλφων σε θέσεις και για ωράρια που δύνανται να καλυφθούν από έναν εκπ/κό, δεν είναι φρόνιμο να προτείνεται από τον Πρόεδρο αυτού του οργάνου η χρηματοδότηση ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας. Αναμένουμε προτάσεις κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων, έγκαιρης αποστολής των βιβλίων (έχει φθάσει το 50% των βιβλίων παραμονές Χριστουγέννων) και όχι προκλητικές προτάσεις που συγκαλύπτουν και μετακυλύουν ευθύνες”.

Η πρόταση Τζάνη

Η Πρόταση  που κάνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευάγγελος Τζάνης, εγγράφως στην Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου κ. Νόκα αναφέρει πως «το προσωπικό το οποίο πλεονάζει, να χρησιμοποιείται για διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη, τόσο για τις ανάγκες της Δ.Δ.Ε και της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ, όσο και για τις ανάγκες των μεγάλων σχολείων».

Επίσης ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».
Προτείνει ακόμη «για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».
Ο Διευθυντής ΔΕ της Θεσπρωτίας υποδεικνύει και τα εξής σχολεία τα οποία είχαν γραμματείς (συνταξιοδοτήθηκαν) και χρήζουν ανάγκης:
1. 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
2. 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
3. 1ο ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας
4. 2ο ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας
5. 1ο ΕΠΑ.Λ Ηγουμενίτσας
6. ΓΕ.Λ Παραμυθιάς
Ο κ. Τζάνης δίνει και νομοθετική λύση: «Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απασχολούνται, δε θα χάνουν την καθηγητική τους ιδιότητα, αλλά θα υποστηρίζουν διοικητικά-γραμματειακά από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου. Η απόσπαση αυτή θα ισχύει για όσα σχολικά έτη βρίσκονται σε πλεόνασμα» αναφέρει το έγγραφό του.
Και συνεχίζει το έγγραφο:
«Λαμβάνοντας ως αφορμή την παραπάνω πρόταση, παίρνουμε το θάρρος ώστε να προτείνουμε την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στις κάτωθι δραστηριότητες: Αποσπάσεις σε Ι.Ε.Κ, Σ.Δ.Ε, σε Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι (εφόσον έχουν τα απαραίτητα προσόντα), στις Ε.ΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ, καθώς και αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις της Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Τέλος, πιστεύουμε ότι για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη.
Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε, επίσης, η δεύτερη ανάθεση μαθημάτων στις παρακάτω ειδικότητες:
1. Πληροφορική Α.Ε.Ι: Β’ ανάθεση Μαθηματικών Γυμνασίου και στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.
2. Ξενόγλωσσοι: Α’ ανάθεση Ιστορίας ή μόνον Α’ ανάθεση οι Φιλόλογοι οι οποίοι έχουν πτυχίο από το Ιστορικό Τμήμα.
3. Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι: Β’ ανάθεση Φυσική Γυμνασίου.
4. Γεωπόνοι: Β’ ανάθεση Χημεία Γυμνασίου.
5. Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικών Επιστημών: Διάθεση στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.
Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».
Η απάντηση της ΕΛΜΕ

Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Ευροίας 1 ΤΚ 46100 Ηγουμενίτσα – τηλ.-φαξ 2665024043 Αρ. Πρωτ. 36 – Ηγουμενίτσα 07-12-2011 )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Προκαλεί έκπληξη, ανησυχία και αναστάτωση στους εκπ/κούς της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας η προκλητική πρόταση του Δ/ντή Β/θμιας εκπ/σης προς την περιφερειακή δ/νση Ηπείρου για αξιοποίηση του πλεονάζοντος προσωπικού,
διορισμούς, αναθέσεις μαθημάτων και σύνδεση μισθού με τις ώρες διδασκαλίας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του και επιφυλασσόμενο να προβεί σε αγωνιστικές ενέργειες, απαντά ως εξής:

1.Πρόταση για «διάθεση του πλεονάζοντος προσωπικού στη Δ.Δ.Ε. ή στην Περιφερειακή δ/νση για αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις των Κεντρικών περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ».
Ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με το πνεύμα και το γράμμα του Ν.2848/2010 ο Κος Δ/ντής προωθεί την ιδέα του εκπ/κού ως κρατικού υπαλλήλου που, με ανοιχτό φύλλο πορείας, θα μετακινείται όπου τον χρειαστεί η υπηρεσία, αδιαφορώντας για τα οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που συνεπάγονται τέτοιες πρακτικές. Εσείς κύριε Διευθυντά ή οι προϊστάμενοί σας θα ήσασταν πρόθυμοι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε άλλους νομούς ή περιφέρειες;
2.Υπερθεματίζοντας το υπουργείο Παιδείας, (μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις), ο κος Δ/ντής προτείνει «κατάργηση των διορισμών για μια διετία και προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».
Θεωρούμε ότι η κάλυψη των κενών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη, πρέπει να γίνεται με διορισμό μόνιμων εκπ/κών στην αρχή του σχολικού έτους παρά με πρόσληψη αναπληρωτών, πολλές φορές, δύο και τρείς μήνες μετά την έναρξή του. Εξάλλου, έχουμε τη γνώμη, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται για την κάλυψη έκτακτων και όχι πάγιων αναγκών.
3. «Διδασκαλία στις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και ανάθεση μαθημάτων σε ειδικότητες».
Μετά τις διαθέσεις πολλών συναδέλφων από αρκετές ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπ/ση, ο κος Δ/ντής προτείνει διαθέσεις και για Φιλολόγους, Μαθηματικούς και Φυσικών Επιστημών προκειμένου να διδάσκουν στις δυο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων. Χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της διδασκαλίας στις δυο τελευταίες τάξεις και όχι, για παράδειγμα σε όλη την πρώτη βαθμίδα εκπ/σης, ο κος Δ/ντής στέλνει μήνυμα ανασφάλειας και υπαλληλικής ιδιότητας και στους συναδέλφους αυτών των ειδικοτήτων.
Συνεχίζοντας, προτείνει την Α ανάθεση στην διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας σε ξενόγλωσσους συναδέλφους και στους πτυχιούχους φιλολόγους του Ιστορικού τμήματος, αφήνοντας, προφανώς, σε δεύτερη μοίρα τους φιλολόγους από το Κλασσικό, Νεοελληνικό τμήμα κ.λ
Κρίνουμε, ότι η ανωτέρω πρόταση στερείται επιστημονικής και διδακτικής τεκμηρίωσης και ότι υποδαυλίζει αντιπαλότητες , προκαλεί διακλαδικές και ενδοκλαδικές συγκρούσεις σε έναν χώρο και μια περίοδο που πρέπει να επικρατεί η ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη.
4.Ακολούθως, ο κος Δ/ντής προτείνει «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπ/κών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα…» (με έντονη γραφή στο κείμενο).
Παραβλέπει ο κος Δ/ντής ότι τα πλεονάσματα είναι παράγωγα της πολιτικής αυθαίρετων συγχωνεύσεων σχολείων, λειτουργίας τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών, κατάργησης μαθημάτων και ειδικοτήτων στο πλαίσιο του «νέου σχολείου».
Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι διορίζουν εκπ/κούς ειδικοτήτων στο νομό, όταν δεν χρειάζονται. Ούτε ασφαλώς είναι υπόλογοι οι συνάδελφοι για την μετάθεση στο νομό, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος δεκαεννιά εκπ/κών (19), όταν ήδη πλεόναζαν δέκα (10), ούτε και για την απόσπαση άλλων εννιά (9) της ίδιας ειδικότητας. Όταν επίσης, σε συνέχεια ανάλογων πρακτικών, το δικό μας ΠΥΣΔΕ προβαίνει σε τοποθετήσεις δύο και τριών συναδέλφων σε θέσεις και για ωράρια που δύνανται να καλυφθούν από έναν εκπ/κό, δεν είναι φρόνιμο να προτείνεται από τον Πρόεδρο αυτού του οργάνου η χρηματοδότηση ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας.
Αναμένουμε προτάσεις κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων, έγκαιρης αποστολής των βιβλίων (έχει φθάσει το 50% των βιβλίων παραμονές Χριστουγέννων) και όχι προκλητικές προτάσεις που συγκαλύπτουν και μετακυλύουν ευθύνες.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Π. Τσάπες Ι. Γεωργίου
Κι άλλες Αντιδράσεις…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών του ενιαίου μισθολογίου με το οποίο απωλέσαμε από 15- 40% των αποδοχών μας και πριν ακόμη καθαρογραφεί ο νέος προϋπολογισμός άγριας λιτότητας (ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης), άρχισαν και πάλι να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κοινοποίησε σε όλα τα σχολεία του νομού την πρότασή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση για τη… χρηστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού μια πρόταση που προαναγγέλλει πως κυβέρνηση και τρόικα φαντάζονται το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Ενός ακόμη πιο κακοπληρωμένου εργαζόμενου, με το φάσμα της απόλυσης σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και επιστημονικά δικαιώματα, με «ευελιξία» και «κινητικότητα». Προφανώς οι προτάσεις τις οποίες διαβάσαμε και με τις οποίες διαφωνούμε σφόδρα, δεν αποτελούν σκέψεις ενός. Αποτελούν αντικείμενο «διαλόγου» και «διαβούλευσης» και στόχευση κάθε κυβέρνησης των τελευταίων ετών.
Ως εκπαιδευτικοί- εργαζόμενοι επιστρέφουμε τις προτάσεις στον αποστολέα τους και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε:
• Καμιά νέα συγχώνευση σχολικών μονάδων.
• Καμιά περαιτέρω μείωση των ήδη εξευτελιστικών αμοιβών μας.
• Καμιά αύξηση του ωραρίου μας που θα λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» απολύσεων.
• Καμιά εφεδρεία ή όπως αλλιώς θέλουν να «βαφτίσουν» τις απολύσεις.
Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και κάθε εργαζόμενο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα νέα ειδεχθή μέτρα αλλά και για να διεκδικήσουμε:
• Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας.
• Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
• Αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας να προχωρήσει άμεσα σε κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωσης- συμβολικής κατάληψης των γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας . Επίσης καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας να συγκαλέσει γενική συνέλευση του συλλόγου για την περαιτέρω οργάνωση της δράσης μας.


Ο σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Μαργαριτίου

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΜΙΑΣ

Ο δ/ντης β/θμιας Θεσπρωτίας, ως άξιος υπάλληλος και γνήσιος εκφραστής των πόθων του υπουργείου και όλων των υπηρετών της τρόικας, με τη γνωστή πρότασή του στην Περιφέρεια, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς ότι τα όνειρα των αφεντικών του δεν σταματούν στους μισθούς πείνας του νέου μισθολογίου.
Προτείνει λοιπόν να μην γίνουν μόνιμοι διορισμοί για τα επόμενα χρόνια αλλά «αξιοποίηση» των δεύτερων αναθέσεων , των μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο, από πρωί σε απόγευμα, ακόμα και στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού (μαθηματικοί, φυσικοί ,φιλόλογοι) και η πληρωμή με την ώρα!! Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα- όπως λέει χαρακτηριστικά-και θα λειτουργούν καλύτερα τα σχολεία!!
Αντίστοιχα ο δ/ντής α/θμιας και το ΠΥΣΠΕ έκανε πράξη με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο από την αρχή της χρονιάς τη δεύτερη ανάθεση σε γυμναστές δημοτικών να διδάξουν, χωρίς να έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος, μουσική και θεατρική αγωγή! Και παρά τις διαμαρτυρίες του συλλόγου α/θμιας, του συλλόγου μουσικών και της ΔΟΕ, ακόμα δεν έγινε ανάκληση της πράξης!
Γίνεται λοιπόν φανερό στον καθένα ότι αυτό που ονειρεύονται και δρομολογούν είναι ένα σχολείο με εκπαιδευτικούς – λάστιχο, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, μισθό και θέση, και χωρίς συνδικαλισμό. Αυτό που ετοιμάζουν είναι νέο κύμα συγχωνεύσεων, κατάργηση των διορισμών, απολύσεις- εφεδρείες, ακόμα πιο φτηνό «ευέλικτο» εκπαιδευτικό προσωπικό, φοβισμένο και χειραγωγήσιμο , ακόμα πιο φτηνό σχολείο για το κράτος με τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για βιβλία, θέρμανση, κλπ
Θέλουν εκπαιδευτικούς να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, από βαθμίδα σε βαθμίδα, εντός ή εκτός νομού, να πληρώνονται με την ώρα, να αγωνιούν αν θα κριθούν ανά πάσα στιγμή «πλεονάζοντες»,να γίνονται βορά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Συνάδελφοι
Μπροστά σ΄ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που καθημερινά γεννά θύματα, όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αλλά σε όλο τον εργαζόμενο λαό, πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντί τους.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί α/θμιας και β/θμιας θα δεχτούν τα εφιαλτικά τους σχέδια, την ανατροπή όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την εργασιακή και μισθολογική τους εξαθλίωση.
Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των μαθητών μας!
Θα αντισταθούμε στις πολιτικές των μνημονίων και όλων των επίδοξων εκφραστών τους!
Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων από κοινού να οργανώσουν άμεσα στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της διεύθυνσης, σα μια πρώτη αγωνιστική απάντηση.

Καλούμε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.
ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

πηγή:http://ekpaideutikoiendrasei.blogspot.com/2011/12/k.html