Η δημοσιογραφία στον καιρό των κοινωνικών δικτύων…

Ό,τι δηλώσεις είσαι… Είναι μία ιστορική φράση και μια μεγάλη αλήθεια…

Ψαράς ή ιχθυολόγος, επαναστάτης ή «επαναστάτης», γνώστης ή κομπογιαννίτης, αθώος ή ένοχος!

Και στον καιρό των κοινωνικών δικτύων είναι πολύ εύκολο πια να δημιουργήσεις κοινό που θα σε ακολουθεί και θα σε πιστεύει. Έτσι απλά.. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να ρωτήσει, να μάθει, να πληροφορηθεί..

Η έρευνα και η πληροφόρηση είναι καθήκον του δημοσιογράφου. Και η δημοσιογραφία δυστυχώς διανύει τον εύκολο δρόμο των κοινωνικών δικτύων. Χωρίς να ελέγξει και να διασταυρώσει την πληροφορία, χωρίς να εμβαθύνει… Απλά αναπαράγει αναρτήσεις ως είδηση!

Κάπως έτσι φτάσαμε τις μέρες αυτές να διαβάζουμε ακόμη και σε ιστορικές εφημερίδες την “είδηση” για την “αθώωση” ενός “ιχθυολόγου” που εδώ και χρόνια τον κυνηγά το σύμπαν για τις φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις που έχει κάνει όταν –μια φορά κι έναν καιρό- εργαζόταν σε μονάδες της Θεσπρωτίας!

Πουθενά δεν διαβάσαμε τους λόγους για τους οποίους είχε παραπεμφθεί στο δικαστήριο, αν πραγματικά έγινε η δίκη και εν τέλει ποιά ήταν τα αδικήματα για το οποία… “απαλλάχθηκε”.

Όμως είπαμε.. Ό,τι δηλώσεις είσαι! Κάποιες φορές μάλιστα η τζάμπα “επανάσταση”, η “κόντρα” στο κατεστημένο εκ του ασφαλούς, το αόρατο “κυνηγητό” από τα παγκόσμια συμφέροντα, αρκούν για να βγουν και αρκετά χρήματα…

Μαύρα, αφορολόγητα μέσω… πρωτότυπου εράνου στα κοινωνικά δίκτυα!