Η ”ΔΩΔΩΝΗ”… στην έδρα της!

Στην Κύπρο για…. χαλούμι!

DODONH 17 7 13

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ,επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην αγορά της Κύπρου, ιδρύοντας την εταιρεία DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS) LTD και εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή Χαλουμιού και Αναρής.

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική δημοσιογραφική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε  στην Λευκωσία,  η ΔΩΔΩΝΗ, προχώρησε στη δημιουργία μιας υπερσύχρονης μονάδας παραγωγής Χαλουμιού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την Άνοιξη του 2016.

Η ΔΩΔΩΝΗ, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αξιοποιώντας τη δυναμική που υπάρχει στη διεθνή αγορά για το χαλούμι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 20.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσει τις 60. 

Σημειώνεται ότι η Λεμεσός, έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα της εταιρίας και διάφορων θυγατρικών που συστήθηκαν στην πορεία, για την εξαγορά της Δωδώνης, ενώ Κύπριος είναι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SIMOS FOOD που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για την εξαγορά της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας!

Η επένδυση στην Κύπρο θα γίνει μέσω μιας ακόμη θυγατρικής! Όπως σημειώνει ο κυπριακός τύπος, η Δωδώνη άλλαξε χέρια πριν τρία χρόνια και πλέον είναι ξένων κεφαλαίων και ιδίως ρωσικών μετά την πώληση του ποσοστού, που κατείχε η ΑΤΕbank A.E. Η Strategic Initiatives Foods Ltd κατέχει συνολικά το 82.35% του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνη και έχει επίσης έδρα τη Λεμεσό.