Η επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στη Θεσπρωτία

Την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της Εγνατίας οδού, στηλίτευσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο.

Ο κ. Κασσελάκης, επισκεπτόμενος τα έργα της τρίτης φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας που είναι σε εξέλιξη, τάχθηκε κατά του “ξεπουλήματος” όπως είπε, δημοσίων υποδομών και μίλησε για ένα άλλο μοντέλο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που δημιουργεί η Νέα ΚΑΠ.

Έθεσαν ζητήματα έγκαιρης και προγραμματισμένης πληρωμής των ενισχύσεων, ώστε να μπορεί αντίστοιχα να γίνεται και ο προγραμματισμός των δικών τους υποχρεώσεων και εξέφρασαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των υδάτων, κάτι που, όπως ανέφεραν, θα εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής τους.

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε αποτυχημένες τις οποίες ιδιωτικοποιήσεις νερού έγιναν στην Ευρώπη, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου – όπως ανέφερε – γίνεται πλέον προσπάθεια το νερό να επιστρέψει στη διαχείριση του Δημόσιου τομέα.

Στην συνέχεια ο κ. Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Μάριο Κάτση, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, την βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τον βουλευτή Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, περπάτησε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη διασυνοριακή περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργητών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εξαγωγική δυναμική του κλάδου στη Θεσπρωτία, αλλά και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και του κόστους συμμόρφωσης στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, κόστος που δεν έχουν ανταγωνίστριες τρίτες συνδεδεμένες χώρες, όπως η Τουρκία.

“Η αναθεώρηση της ΚΑΠ ως προς το σημείο αυτό, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι ευρωεκλογές επηρεάζουν τη χώρα”, σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, όσο και το περιθώριο ανάπτυξης του στην περιοχή.

Λίγα λουλούδια στο Μνημείο των 49 Προκρίτων της Μαρτυρικής Παραμυθιάς που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Θεσπρωτία.

Στην Παραμυθιά τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης Αθανάσιος Ντάνης, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πολίτες.

Στη συνομιλία του με το Δήμαρχο εξέφρασε τη θλίψη του, καθώς όπως είπε, παντού στην Ελλάδα συναντάει τέτοια μνημεία και σημείωσε πως ολόκληρες οικογένειες στη χώρα μας ξεκληρίστηκαν και δεν υπάρχουν πια και αντί να αποζημιωθεί η Ελλάδα, έχει δώσει χρήματα στη Γερμανία, κάνοντας ευθεία αναφορά στο κατοχικό δάνειο.