Η Ηγουμενίτσα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!

Η διαδρομή και οι λαμπαδηδρόμοι

Η Ηγουμενίτσα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00 με μια λιτή αλλά άκρως συμβολική τελετή στον αύλειο χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ, δτα πλαίσια της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα, με τελική κατάληξη τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024,

Η Ολυμπιακή φλόγα, το σύμβολο της ανθρώπινης εφευρετικότητας, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες συμβολίζοντας τα ιδανικά των αγώνων διαχρονικά.

Η Ηγουμενίτσα θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδίου της Φλόγας, την οποία θα υποδεχτεί από τα Ιωάννινα με επόμενο προορισμό την Κέρκυρα. Ο βωμός της Φλόγας θα ανάψει φιλοδοξώντας να στείλει μηνύματα ελπίδας και έμπνευσης.

Η Φλόγα θα παραληφθεί στην παραλιακή οδό της πόλης στο ύψος της οδού Διον. Φιλοσόφου, θα φτάσει στο “Πάνθεον” όπου θα ανάψει ο βωμός και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί νότια προς το λιμένα εσωτερικού, ώστε να μεταβεί στην Κέρκυρα.

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι οι:

  • Αλεξάνδρα Τσιάβου (αθλήτρια της κωπηλασίας, παγκόσμια πρωταθλήτρια και χάλκινη ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο),
  • Απόστολος Γκουντούλας, (παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας)
  • Ναταλία Μπέση (αθλήτρια του άλματος εις μήκος, βαλκανιονίκης, με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις)
  • Δημάκος Ελευθέριος (αθλητής της κωπηλασίας, βαλκανιονίκης, με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις).

Από το Δήμο Ηγουμενίτσας παρακαλούνται οι οδηγοί από το βράδυ της Τρίτης 23/04/2024 να μη σταθμεύουν τα οχήματα τους και στις δύο πλευρές της Νέας Παραλιακής οδού(από  από το ύψος της οδού Φιλοσόφου έως τον κυκλικό κόμβο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Σκοπός της απαγόρευσης είναι προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού για την υποδοχή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024».