Η θάλασσα που μας ενώνει…

karavakia

karavakiaΜε το μήνυμα, «Η θάλασσα που μας ενώνει», οι κωπηλάτες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, για να τιμήσουν την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, βγήκαν με τις κωπηλατικές λέμβους και άφησαν να πλεύσουν συμβολικά, το απόγευμα της Παρασκευής δεκάδες βαρκούλες, στην ακτοπλοϊκή γραμμή των πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.
Οι βαρκούλες φτιάχτηκαν από τους κωπηλάτες από ανακυκλώσιμο χαρτί, στην συνέχεια διακοσμήθηκαν με χρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάνω στην κάθε βαρκούλα, έγραψαν μηνύματα συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών.

Ανάλογη εκδήλωση, αναμένετο να πραγματοποιηθεί και στην Κέρκυρα, με τη συμμετοχή νέων από το «Χαμόγελο του Παιδιού Κέρκυρας», ιστιοπλόων optimist και ναυτοπροσκόπων, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας με τις παιδικές κατασκευές, να αφεθούν από τα σκάφη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, το φυσικό σύνορο που ενώνει τις δύο χώρες, με τη διοργάνωση παράλληλα, κι ενός μικρού αγώνα σκαφών optimist.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας διοργανώνονται εκδηλώσεις για τις 21 Σεπτεμβρίου, στο Καροβίνιο του Μπρίντιζι.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, γίνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και το ΙΡΑ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013».