Η. Θεοδωρίδης: Δεν χωρούν ασφαλτικά στη Σαγιάδα

SAGIADA IX Με μία σαφή δήλωση, η οποία ξεχωρίζει στον απολογισμό του, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, επέλεξε να τοποθετηθεί στο θέμα των ασφαλτικών Σαγιάδας, αποχωρώντας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Θεοδωρίδης με τις ενέργειές του συνέβαλε μέχρι σήμερα να μπει φρένο στη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να διαφυλαχθεί ο πλούτος των ιχθυοκαλλιεργειών. Όμως η εκκρεμότητα μένει και ο κίνδυνος να επανέλθει το θέμα είναι μεγάλος. «Το ζήτημα των πετρελαιοειδών είναι σημαντικό για την περιοχή της Θεσπρωτίας. Δεν είμαστε ενάντιοι σε τέτοιες επενδύσεις αλλά όχι στην περιοχή της Σαγιάδας μαζί με τις υδατοκαλλιέργειες. Έχουμε πάρει αναβολή από το ΣτΕ για τις 13 Νοεμβρίου ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο και χρειάζεται Νομοθετική Ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος», σημείωσε.

Στον απολογισμό του ο Γενικός Γραμματέας έκανε ειδική αναφορά στα έργα υποδομών, μεγάλους οδικούς άξονες και το φυσικό αέριο για το οποίο προέτρεψε «τους τοπικούς φορείς και αρχές να αγωνιστούν σαν μια γροθιά προκειμένου να επιτύχουν την