Η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών, το Επιμελητήριο της Θεσπρωτίας έκοψε την Κυριακή το πρωί την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Ηγούμενος Ι.Μ. Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ελευθέριος Κωνσταντής και Θωμάς Παππάς, ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θωμάς Πιτούλης, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς κος Χρήστος Καράντζιος, ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Ηλίας Βεζδρεβάνης, η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα, ο Πρόεδρος της ΟΛΗΓ ΑΕ κος Ανδρέας Νταής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλου Σπανοπούλου Ηλιάνα και Αντιγόνη Φίλη, οι Πρόεδροι Δημ. Συμβουλίων, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων του Νομού, ο Λιμενάρχης Θεσπρωτίας κος Αντώνης Μάζης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κος Γιόκας Λεωνίδας, ο Γ.Γ. του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων κος Φωτιος Μπάλλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κος Σωτήριος Μητσέλος, εκπρόσωποι των Εμπορ/κών και επιστημονικών Συλλόγων Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι Φορέων, τα μέλη του ΔΣ και πλήθος μελών του Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θωμάς Πιτούλης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας ο οποίος εκπροσώπησε τον απόντα Δήμαρχο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε και εκ μέρους του Δ.Σ. καλή χρονιά για ένα ειρηνικό, ελπιδοφόρο και δημιουργικό νέο έτος για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, και πάνω από όλα Υγεία. Αναφέρθηκε στις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν και το 2017, και συνόψισε τις δράσεις που ανέλαβε ο φορέας. Παρουσίασε ενδεικτικά τις δράσεις του φορέα για το 2018 και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου για την αγαστή συνεργασία σε δράσεις προώθησης της εξωστρέφειας των προϊόντων και υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.

Τόνισε την ανάγκη άμεσης μείωσης των ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων ώστε να υπάρξει κίνηση στην αγορά, και στήριξη της επιχειρηματικότητας από τον τραπεζικό τομέα, δηλώνοντας ότι η προστασία του επιχειρείν και ιδιαίτερα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, αποτελεί απαράκλητο όρο για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Τέλος, ευχαρίστησε το ακούραστο προσωπικό του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που αποτελούν τους πολύτιμους Συνεργάτες της Διοίκησης για την υλοποίηση του έργου της και έκλεισε ευχόμενος εκ νέου το 2018 να αποτελέσει την χρονιά ορόσημο που θα βγούμε πραγματικά από την κρίση.