Η ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δεν σταματάνε πουθενά

Αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας!

Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχονται να νομοθετήσουν την αύξηση τους.

Με τη νέα ρύθμιση προσθέτουν στα κέρδη που προκύπτουν από τα βιβλία και τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο. Δηλαδή πρακτικά αυξάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις ασφαλιστικές εισφορές. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας (έμπορος) με ακαθάριστο εισόδημα 8.500 ευρώ, με το σημερινό νόμο καταβάλει 157,9 ευρώ το μήνα, με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,1 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα αυξάνει και η αύξηση των εισφορών  σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%.

Είναι ξεδιάντροποι. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Αφού αυξάνουν τις εισφορές για πάντα, μας κάνουν έκπτωση 15% , μόνο  για τον πρώτο  χρόνο.

 

Η ρύθμιση αυτή είναι τμήμα των μέτρων που συναποφασίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι μέρος των υπόλοιπων αντιλαϊκών μέτρων που θα κατατεθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Εξυπηρετεί τους ίδιους στόχους, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή την παραπέρα μείωση των συντάξεων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την μείωση του αφορολογήτου των εργαζόμενων και όλα τα μέτρα που πρόκειται να νομοθετηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Καμιά ώρα χαμένη.

Κλιμακώνουμε την προετοιμασία μιας νέας και σημαντικής μάχης.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες παντού, σε όλους τους κλάδους, στα μαγαζιά, σε όλα τα Σωματεία. Επιδιώκουμε η απεργία στις 17 Μάη να είναι μια μαζική  απάντηση του  κινήματος των ΕΒΕ απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  και της ΕΕ.

Παλεύουμε όχι μόνο ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών  μας.