Η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει

perifereia

perifereiaΣύσκεψη για το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και των Χρηστών Ναρκωτικών

Οδηγίες Περιφερειάρχη για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων

Συνάντηση Περιφερειάρχη – Διοικούσας Επιτροπής ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου

Δήλωση Περιφερειάρχη για  τις έρευνες πετρελαίου

Σύσκεψη για το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης

του Αλκοολισμού και των Χρηστών Ναρκωτικών

Η επιτάχυνση των τελευταίων εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου Κατασκευής Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών    στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη συμμετοχή της Προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένης Ρόκου, του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φώτη Βάββα και εκπροσώπων της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. . Η Προϊσταμένη της Ε.Δ.Α. κ. Ρόκου, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι χαρακτηρισμένο ως «ορόσημο», ωστόσο ενώ κτιριακά έχει ολοκληρωθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς την προμήθεια του εξοπλισμού και την ηλεκτροδότησή του.

Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να λειτουργήσει το Κέντρο, ζητώντας από όλους να υπάρξει συνεργασία, προκειμένου να δοθούν το ταχύτερο δυνατό λύσεις στις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν.  Παράλληλα είχε επικοινωνία με τον Διευθυντή της ΔΕΗ Α.Ε., για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας κατά την ημέρα της σύνδεσης του δικτύου του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με το Πολυδύναμο Κέντρο.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 9.316.773,48 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π. Ηπείρου).

 

Οδηγίες Περιφερειάρχη για τη νομιμοποίηση

των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων

 

Κατευθύνσεις προς τους υπάλληλους των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, που εμπλέκονται στις διαδικασίες ελέγχου και νομιμοποίησης των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε υπηρεσιακή σύσκεψη που οργανώθηκε για το σκοπό αυτό από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Στόχος μας, είναι από δω και πέρα και με τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος,  να μη μείνει κανείς κτηνοτρόφος/πτηνοτρόφος χωρίς άδεια», τόνισε, ζητώντας από τις υπηρεσίες να αναλάβουν το έργο της ενημέρωσης, επισημαίνοντας το κενό που υπήρξε στον τομέα αυτό – με την ευθύνη και της Πολιτείας – τα περασμένα χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης, πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι, είτε έχουν πολιτικό ρόλο, είτε διοικητικό να είναι προσηλωμένοι στο στόχο να μετεξελιχτούν σε σύγχρονους επαγγελματίες οι κτηνοτρόφοι, και για αυτό όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρέπει όλοι να δώσουμε την ψυχή μας».

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Νόμου, αντηλλάγησαν εμπειρίες από τη διαχείριση ζητημάτων, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων, τα οποία ανέλαβε να προωθήσει προς τα αρμόδια Υπουργεία ο Περιφερειάρχης.

 

Συνάντηση Περιφερειάρχη – Διοικούσας

Επιτροπής ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ηπείρου και Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Έγινε διεξοδική συζήτηση για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεργασίας προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της Ηπείρου. Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  ανάπτυξαν επιμέρους ζητήματα, ενώ συμφωνήθηκε  να συνεχιστούν οι συναντήσεις και στο μέλλον. 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες στους Δήμους της Περιφέρειας για την ενημέρωσή τους στο ζήτημα της νομιμοποίησης των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Σε αυτή την προσπάθεια ζητήθηκε και η συνδρομή του ΓΕΩΤΕΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Για εμένα είναι το πιο βασικό να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και ειδικά την κτηνοτροφία. Θα έχουμε συνεχείς επαφές γιατί όλα αυτά είναι χρήσιμα για να βοηθήσουμε τον κόσμο».

 

Στα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου και Νήσων του ΓΕΩ ΤΕΕ κ. Σπύρος Μπαλαμπέκος, κάνοντας ειδική αναφορά στις επικείμενες ενημερωτικές συσκέψεις για τη νομιμοποίηση των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της Ηπείρου.

Δήλωση Περιφερειάρχη για

 τις έρευνες πετρελαίου

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης,  ερωτηθείς για τις προσφορές που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με το διαγωνισμό παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Καλπακίου, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το έχω πει πολλές φορές, για εμένα είναι ένα θέμα το οποίο ίσως δώσει μια υπεραξία στην περιοχή. Δεν θεωρώ ότι θα λύσει το θέμα της χώρας. Το θέμα της χώρας θα λυθεί, αν προωθήσει το ελληνικό κράτος την ΑΟΖ με την Αλβανία στην περιοχή βόρεια της Κέρκυρας και λύσει το θέμα με σύγχρονη μονάδα ενέργειας που θα αφορά το φυσικό αέριο. Είχε υπογραφεί παλιότερα σχετική απόφαση από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μπερίσα. Η απόφαση αυτή, μετά από προσφυγή στην Αλβανία, «έπεσε» στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. Όμως, αυτό είναι το μείζον θέμα που ενδιαφέρει την Ελλάδα και θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος εκεί γιατί από ότι ακούγεται, στο σημείο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου. Άλλο το πετρέλαιο άλλο το φυσικό αέριο».