Η ποιότητα του αέρα της Ηγουμενίτσας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με πέντε σημαντικά θέματα που έχουν τεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα κάνει πρεμιέρα η διαδικασία της λογοδοσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Η λογοδοσία γίνεται σε ειδική συνεδρίαση, μία φορά το δίμηνο και την Τρίτη 5 Μαρτίου πραγματοποιείται η πρώτη.

Το  Πάρκο Έρευνας, η γεφύρωση του Αράχθου, η ποιότητα του αέρα στην Ηγουμενίτσα, η λίμνη και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι τα πέντε θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση και έχουν τεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

Θέμα 1: Εκτιμήσεις -Μετρήσεις ποιότητας του αέρα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. (κατατέθηκε από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» )

Θέμα 2: Ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή για τη «Δεύτερη Γεφύρωση ή παράλληλη γεφύρωση της γέφυρας Άρτας» (κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ-Τόπος να ζεις», κ. Άλκη Παπαχρηστάκη)

Θέμα 3: Το νέο Τεχνολογικό Πάρκο (κατατέθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», κα Τάτση Μαγδαληνή)

Θέμα 4: Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή σχετικά με τη Λίμνη Παμβώτιδα, προκειμένου να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή της, τα ποσά που έχουν δαπανηθεί προς αυτές τις ενέργειες και ποια τα αποτελέσματα των ενεργειών (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο) Θέμα

5: Αίτημα απολογισμού των πεπραγμένων αλλά και των μη πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής έναντι της καταστροφικής επέλασης των «αρπακτικών» εταιρειών ΑΠΕ στην Ήπειρο (κατατέθηκε από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»).