Η πολιτική ηγεσία του στρατού… άργησε τρεις μέρες!

mail.google.com

mail.google.comΚατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εδέησε η πολιτική ηγεσία του στρατού δια του Αν. Υπουργού κ. Ι. Ραγκούση, να επικοινωνήσει με το Δήμο της Ηγουμενίτσας και το Δήμαρχο για να δώσει εξηγήσεις και να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα… σε σχέση με το πρώην κτίριο της Στρατολογίας και τους βανδαλισμούς στους οποίους προχώρησε εκεί ο στρατός με εντολή του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας, συνταγματάρχη Σπ. Γκίζα.

Ο κ. Ραγκούσης, που τις προηγούμενες 3 ημέρες παρά τις επανηλειμένες προσπάθειες του Δημάρχου, δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί για να επιληφθεί του θέματος, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επικοινώνησε  με το Δήμαρχο και αφ΄ ενός διαβεβαίωσε ότι η μήνυση που νωρίτερα είχε υποβληθεί κατά του Δημάρχου με εντολή του ΓΕΣ θα αποσυρθεί, αφ’ ετέρου ότι τα υλικά που είχαν ξηλωθεί από το πρώην κτίριο της στρατολογίας θα παραμείνουν στο κτίριο και μάλιστα θα επανατοποθετηθούν!

Νωρίτερα και ενώ ήδη είχε υποβληθεί η μήνυση, είχε προσαχθεί ο Δήμαρχος στην Αστυνομία για να καταθέσει και είχε απειληθεί με κατάσχεση των οχημάτων του Δήμου που απέκλεισαν από το πρωί το πρώην κτίριο της στρατολογίας για να εμποδίσουν τη μεταφορά των υλικών, είχε αποκαλυφθεί ότι το κτίριο δεν ανήκει στο στρατό, όπως ισχυρίζονταν ο Διοικητής της 8ης, αλλά στην Κτηματική, όπως με έγγραφό του προς το Δήμο το ΓΕΣ είχε γνωστοποιήσει από τις 9 Δεκεμβρίου, απαντώντας σε σχετικό αίτημμα του Δήμου για παραχώρηση του κτιρίου!

Μάλιστα, έγινε σαφές ότι η Κτηματική είχε σκοπό να προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή των αφαιρεθέντων αντικειμένων και να προβεί και αυτή με τη σειρά της σε νομικές κινήσεις για να προστατέψει το κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου από τους βανδαλισμούς του Ελληνικού Στρατού!

Κάπου, εκεί και ενώ τα πράγματα έδειχνα να ξεφεύγουν… με το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο να καταδικάζει πλέον τις ενέργειες αυτές της όποιας εξουσίας κατά του Δήμου και των συμφερόντων των Δημοτών, ήρθε πυροσβεστικά η προφορική παρέμβαση Ραγκούση να κλείσει το ζήτημα.

Και παρά την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιόγιακα, να πέσουν οι τόννοι και να θεωρηθεί το ζήτημα λήξαν, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο αφ’ ενός θα εκφράζει την αντίθεσή του σε ενέργειες προσαγωγής αιρετών όταν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δημοτών, αφ’ ετέρου θα διεκδικεί την παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο.